bluepoint locatiekeuze antwerpen

BluePoint Antwerpen

Bedrijvencentrum BluePoint Antwerpen is een uitstekende locatie voor opleidingen, vergaderingen en evenementen op een steenworp van de stad.

bluepoint locatiekeuze antwerpen

BluePoint Brussel

Het business centrum BluePoint Brussels in de buurt van de Europese wijk is een verrassende locatie voor vergaderingen, evenementen en verhuur van kantoren.

bluepoint locatiekeuze antwerpen

BluePoint Luik

Het exclusieve BluePoint Liège business center in het hart van Luik is ideaal voor bedrijfsmeetings en voor het huren van instapklare kantoren.

De 3 must haves voor een geslaagd personeelsfeest

Wie in een bedrijf werkt, groot of klein, zal dit zonder meer beamen: een spetterend personeelsfeest is telkens weer een hoogtepunt in het werkjaar. Collega’s borrelen en keuvelen onder elkaar. Puur genieten! Maar voor die enkele werknemers die het feest organiseren, is het vaak stressen. Een unieke locatie boeken, een cateraar zoeken die lekker eten voorziet of livebandjes beoordelen (want je wil er misschien een fijn dansfeest van maken). Wat een organisatie! Hieronder vind je een aantal tips om het werk te verlichten.


Essentiële onderdelen die elk personeelsfeest moet hebben

De uitnodigingen zijn de deur uit, de organisatie kan nu écht beginnen. Elk bedrijfsevent heeft drie musthaves: de zaal, het eten en het vertier. De combinatie van dit trio maakt of kraakt je feest. Focus hier op, en dan wordt jouw feest ongetwijfeld het gespreksonderwerp van de dag.

staff party ambiance at BluePoint Venues

1. De locatie

Met het personeelsfeest in aantocht begint de zoektocht naar een originele feestplek. Je neust wat rond op het internet, vergelijkt enkele zalen, bekijkt wat foto’s. En je hebt geluk, want eentje springt in het oog. Het is vast erg verleidelijk om meteen contact op te nemen en de locatie vast te leggen, maar regel toch eerst een bezoek ter plekke. Want schijn bedriegt, en dat geldt ook voor prachtige feestfoto’s.

Tijdens je locatiebezoek zie je onmiddellijk welk vlees je in de kuip hebt. Inspecteer de zaal en plan er maar al eens op los: waar komt het podium, de tafels en de stoelen? Welke versieringen zouden mooi passen? Hoe betover ik de werknemers al van bij de inkom? Is er een vestiaire? Een brainstorm met een team van de locatie werkt zeer verhelderend.

Niet alleen de aankleding van een zaal is van belang, ook met de praktische kant moet je rekening houden. Of de locatie vlot bereikbaar is en er genoeg parkeerplaatsen zijn, bijvoorbeeld. Niemand wil volledig gestresseerd toekomen op het feest omdat ze hun auto niet kwijt konden, toch?

2. De catering

Next on the list: food! Cateraars bieden formules aan in allerlei vormen, gangen en hoeveelheden. Het aanbod is overdonderend groot. Maak daarom op voorhand een selectie van wat je precies wil. Eten aan tafel, met bediening of in buffetvorm? Een walking dinner? Of liever een foodtruck? Barbecue, pasta, koud buffet, tapas … Denk je nu al ‘help!’? Kiezen voor een locatie met een eigen cateringsdienst scheelt je alvast een hele hoop zoek- en vergelijkingswerk. Zo kan jij je ten volle concentreren op een smakelijke menu.

Een personeelsfeest hoort overigens voor iedereen prettig te zijn. Stuur daarom op voorhand een bevraging uit naar je collega’s over hun vegetarische/vegan eetgewoonten en eventuele voedselallergieën. Maak hierover duidelijke afspraken met je cateraar, zodat iedereen lekker en aangepast eten op z’n bord krijgt.

3. De animatie

Al je gasten hebben plaats genomen en aten hun buik rond. Het feest kan beginnen! Maar hoe? Opnieuw zijn er ontelbaar veel mogelijkheden: een stand-up comedian, een goochelshow of circusvoorstelling, silent disco of een casino-avond. Of wat dacht je van een liveband voor een swingend feest! Eén ding is zeker: animatie is onmisbaar. Zie je door de bomen het bos niet meer? Overleg dan met het team van de locatie wat er mogelijk is. Wie weet hebben zij nog wel originele tips voor jou.

Wie zéker niet mag ontbreken op je bedrijfsevenement? De fotograaf, uiteraard! Die legt het hele feest en alle collega’s vast op de gevoelige plaat. Kiekjes waar iedereen met plezier naar terugkijkt.

Zin in een feestje?

Ben jij klaar om een onvergetelijk personeelsfeest te organiseren? Voor al je bedrijfsevenementen ben je welkom op één adres. Drie adressen eigenlijk, want je vindt de gebouwen van BluePoint zowel in Antwerpen, Brussel en Luik.

Wat maakt BluePoint nu zo origineel én makkelijk voor je bedrijfsfeest op locatie? Dat is simpel: je vindt er alles onder één dak. Het is een toffe locatie, makkelijk bereikbaar en met voldoende parkeergelegenheid. De zalen hebben een ideale opstelling, met passende decoraties, meubilair en licht- en geluidseffecten. De inhouse cateraar met menu’s  op maat is bovendien een mooie bonus.

Doordat BluePoint een one-stop-shop voor jouw bedrijfsevent is, is een externe eventplanner overbodig. Onze feestjes-expertise zit in het pakket. Dus: sit back, relax en maak een afspraak via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00.