bluepoint locatiekeuze antwerpen

BluePoint Antwerpen

Bedrijvencentrum BluePoint Antwerpen is een uitstekende locatie voor opleidingen, vergaderingen en evenementen op een steenworp van de stad.

bluepoint locatiekeuze antwerpen

BluePoint Brussel

Het business centrum BluePoint Brussels in de buurt van de Europese wijk is een verrassende locatie voor vergaderingen, evenementen en verhuur van kantoren.

bluepoint locatiekeuze antwerpen

BluePoint Luik

Het exclusieve BluePoint Liège business center in het hart van Luik is ideaal voor bedrijfsmeetings en voor het huren van instapklare kantoren.

Waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een opnamestudio

Het leven zit in een digitale stroomversnelling, dat is ook de bedrijfswereld niet ontgaan. Al snel kwam de overschakeling naar online events, livestreams en webinars. Wanneer je niet over de nodige apparatuur beschikt, is het vaak lastig om zelf zo’n evenement op poten te zetten. Een makkelijke én professionele oplossing? Een opnamestudio van BluePoint!


De voordelen van een opnamestudio

Je online evenementen in een opnamestudio filmen, dat maakt alles net dat tikkeltje gemakkelijker.

  • Je online event is toegankelijk voor een onbeperkt aantal deelnemers. Bovendien bereik je meer mensen dan wanneer je een fysiek evenement organiseert.
  • Je behoudt realtime interactie met de kijkers, onder andere via een chat- en mailbox.
  • Deelnemers hoeven zich niet te verplaatsen, waardoor je event heel wat duurzamer en milieuvriendelijker is.
  • Een online evenement vraagt minder voorbereidingstijd. De studio is snel inzetbaar, want je verspilt geen tijd aan de op- en afbouw.
  • De uitzending wordt opgenomen, zo grijp je later makkelijk terug naar bepaalde fragmenten.
Recording studio BluePoint Venues

4 aandachtspunten bij het zoeken naar een opnamestudio

Een opnamestudio op locatie

Heb je zelf geen opnamestudio, dan kan je een bedrijf vragen om bij jou langs te komen en de opnames te maken. Maar dan loop je het risico op technische mankementen. Bovendien heb je geen toegang tot alle mogelijkheden die een professionele opnamestudio wel heeft. Wat nu? Je huurt dus best een studio op locatie. Zo ben je altijd zeker van een degelijke infrastructuur met moderne, technologische apparatuur.

Kwaliteit in een professionele setting

Bij een live-evenement is het ontzettend belangrijk om je kijkers geboeid te houden. Zowel met de inhoud, maar ook met de kwaliteit van je opname. Je wil uiteraard dat de camera goed staat, de verbinding standhoudt en dat de opnames doorlopen zonder storingen. Kies daarom voor een opnamestudio met een ondersteunend team. Zo hoef jij je alleen te focussen op de presentatie. Een tip: ga na of er een green key studio aanwezig is. Die is ideaal om een gepersonaliseerde achtergrond voor je evenement te creëren.

Een persoonlijk productieteam

Stel: je beschikt niet over de kennis om een online event of een live-uitzending tot een goed einde te brengen. Wat je in dat geval nodig hebt, is een productieteam dat je van a tot z begeleidt doorheen het proces. Een team met verstand van green keys, correcte belichting, de overgang van een spreker naar een video-opname of de tussenkomst van andere sprekers, het toevoegen van een survey of poll en nog zoveel meer. Kies voor ervaren vakmensen die rekening houden met jouw persoonlijke wensen.

Meteen live, of liever eerst proberen

Meteen live gaan in een opnamestudio, dat vraagt wel wat moed. Je krijgt geen herkansingen, het moet meteen juist zitten. Nog niet 100% zeker van je stuk? Zoek dan een opnamestudio waar je eerst een proefopname kan maken vooraleer je overgaat tot een livestream. Zie de opname als een oefening, met één extra voordeel: je opgenomen video kan je later knippen en hergebruiken als promotiemateriaal.

Een opnamestudio huren voor je eigen uitzending?

Een opnamestudio is een meerwaarde voor heel wat evenementen: een webinar, een livestream, een video-opname of een online conferentie. Een uitzending houden in een van onze studio’s? BluePoint is een one-stop-shop voor al je virtuele activiteiten.

Een opnamestudio huren doe je in onze kantoorruimtes in Antwerpen, Brussel en Luik. Elke studio is voorzien van moderne technologieën die jouw evenement in goede (virtuele) banen leiden. Ons productieteam verzorgt bovendien de ondersteuning voor, tijdens en na je event.

Welke voordelen uitzenden in een professionele opnamestudio jou oplevert? Neem contact op met een BluePoint event-expert en we vertellen het je graag. Maak gerust een afspraak via marketing@bluepoint.be of via +32 2 706 88 00.