De laatste jaren is er een merkbare switch van fysieke naar online events. Logisch, want online bereik je snel en efficiënt een groter doelpubliek. Maar online evenementen organiseren vraagt een heel andere aanpak dan een live event. Een camera alleen is namelijk niet meer voldoende om je online publiek te entertainen. Er mag wat meer swung inzitten. Op zoek naar een partner om jouw virtuele aanpak te finetunen? Bij BluePoint zit je meer dan goed.


Referenties


Een online event van de bovenste plak organiseren? Kinderspel bij BluePoint. Wij hebben namelijk alle troeven in huis om van je online event een heus succes te maken.

 • Ruime, multifunctionele zalen voor een hybride event
 • Een eigen opnamestudio met green screen
 • Hypermodern audiovisueel materiaal: belichting, camera’s, microfoons en andere toebehoren
 • Livestreamingsoftware voor een hybride of volledig online event
 • Ondersteuning door professionals voor, tijdens en na je evenement
 • Hd-ledschermen, projectoren en ander videoconferentiemateriaal

Organiseer je zelf een online event? Komt gerust langs en ontdek zelf de moderne infrastructuren van BluePoint.

av-ondersteuning bluepoint

Een online event organiseren bij BluePoint

Online events, livestreams en hybride evenementen maken vandaag meer dan ooit deel uit van onze business activiteiten. Dat is begrijpelijk. Virtuele activiteiten brengen namelijk heel wat voordelen met zich mee. Denk maar aan de snelheid en efficiëntie waarmee zo’n event wordt georganiseerd. Bovendien bereik je makkelijker een groter doelpubliek en zorgt het voor een verhoogde duurzaamheid. Het klinkt aanlokkelijk om je fysieke event zonder aanpassingen te vertalen naar een digitaal event, maar niets is minder waar. Je hebt er een heel ander arsenaal aan apparatuur en infrastructuur voor nodig. BluePoint heeft alle troeven in huis om de ommezwaai van live naar online in goede banen te leiden.


Ingrediënten voor een succesvol online evenement

Wanneer je een online event organiseert, heb je niet genoeg aan een enkele camera. Wil je het professioneel aanpakken, dan heb je ook microfoons, belichtings, audiovisueel materiaal en een livestreamingsoftware nodig. Ga je the extra mile, dan is een eigen opnamestudio handig. Het is geen evidentie dat je dit alles zelf in huis hebt, dat weten we bij BluePoint. Daarom stellen wij al het technologische materiaal ter beschikking én krijg je er een ondersteunende service voor en tijdens je event bij. Onze opnamestudio met green key geeft jouw online event ten slotte net dat tikkeltje extra professionaliteit.

greenkey studio bluepoint brussel
interactie virtueel evenement bluepoint

Houd de fysieke beleving in stand tijdens je online event

De juiste zaal, apparatuur en ondersteuning gevonden? Dan ben je klaar om live te gaan. Alleen is het entertainen van een online publiek wat lastiger dan een fysiek publiek. Het face-to-facecontact en de interpretatie van lichaamstaal vallen namelijk weg. Je moet dus op zoek naar andere manieren om interactie te onderhouden met je publiek. Het livestreamplatform van BluePoint is hier volledig op afgestemd. Er is onder meer ruimte voor:

 • Een chat- en mailbox
 • Een vragenformulier
 • Poll-modules voor stemmingen
 • Break-out sessies
 • Een virtuele partnermarkt

Dankzij deze opties krijgt je online of hybride event een fysieke touch. Klaar om jouw digitaal evenement te organiseren? BluePoint is graag je partner!