Til jouw online evenementen naar een hoger niveau dankzij een professionele opnamestudio!


Waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een opnamestudio

Het leven zit in een digitale stroomversnelling, dat is ook de bedrijfswereld niet ontgaan. Al snel kwam de overschakeling naar online events, livestreams en webinars. Wanneer je niet over de nodige apparatuur beschikt, is het vaak lastig om zelf zo’n evenement op poten te zetten.

Een makkelijke én professionele oplossing?
Een opnamestudio van BluePoint!

Een opnamestudio huren doe je in onze kantoorruimtesbusiness centers in Antwerpen, Brussel en Luik. Elke tv studio is voorzien van moderne technologieën die jouw evenement in goede (virtuele) banen leiden. Welke voordelen uitzenden in een professionele opnamestudio jou oplevert? Dat vertellen we je graag.


  • bluepoint greenkey studio1

De voordelen van een opnamestudio :

  • Je online evenementen in een opnamestudio filmen, dat maakt alles net dat tikkeltje gemakkelijker.   
  • Je online event is toegankelijk voor een onbeperkt aantal deelnemers. Bovendien bereik je meer mensen dan wanneer je een fysiek evenement organiseert.
  • Je behoudt realtime interactie met de kijkers, onder andere via een chat- en mailbox.   
  • Deelnemers hoeven zich niet te verplaatsen, waardoor je event heel wat duurzamer en milieuvriendelijker is.
  • Een bestaande studio vraagt minder voorbereidingstijd. De studio is snel inzetbaar voor je online event en je verspilt geen tijd aan de op- en afbouw.
  • De uitzending wordt opgenomen, zo grijp je later makkelijk terug naar bepaalde fragmenten.
  • Je behoudt realtime interactie met de kijkers via een platform, onder andere via een chat- en mailbox. 

 


  • bluepoint greenkey studio camera

Waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een opnamestudio ?

Nu je weet dat een professionele opnamestudio heel wat voordelen met zich meebrengt, is het tijd voor de volgende stap. Op zoek gaan naar een geschikte ruimte. Hieronder kom je te weten waar je tijdens je zoektocht op moet letten. 

Een aparte opnamestudio

Heb je zelf geen opnamestudio, dan kan je een bedrijf vragen om bij jou langs te komen en de opnames te maken. Maar dan loop je het risico op technische mankementen. Bovendien heb je geen toegang tot alle mogelijkheden die een professionele studio wel heeft. Wat nu? Je huurt een professionele opnamestudio op locatie. Zo ben je altijd zeker van een degelijke infrastructuur met moderne, technologische apparatuur.


Kwaliteit gekoppeld aan een professionele omgeving

Bij een live-evenement is het ontzettend belangrijk om je kijkers geboeid te houden. Zowel met de inhoud, maar ook met de kwaliteit van je opname. Je wil uiteraard dat de camera goed staat, de verbinding standhoudt en dat de opnames doorlopen zonder storingen. Kies daarom voor een opnamestudio met een ondersteunend team. Zo hoef jij je alleen te focussen op de presentatie. Een tip: ga na of er een green key studio aanwezig is. Die is ideaal om een gepersonaliseerde achtergrond voor je evenement te creëren. 

Een gedreven productieteam

Stel: je beschikt niet over de kennis om een online event of een live-uitzending tot een goed einde te brengen. Wat je in dat geval nodig hebt, is een productieteam dat je van a tot z begeleidt doorheen het proces. Een team met verstand van green keys, correcte belichting, de overgang van een spreker naar een video-opname of de tussenkomst van andere sprekers, het toevoegen van een survey of poll en nog zoveel meer. Kies voor een ervaren vakmensen die rekening houden met jouw persoonlijke wensen.  

Meteen live, of liever eerst proberen

Meteen live gaan in een opnamestudio, dat vraagt wel wat moed. Je krijgt geen herkansingen, het moet meteen juist zitten. Nog niet 100% zeker van je stuk? Zoek dan een opnamestudio waar je eerst een proefopname kan maken vooraleer je overgaat tot een livestream. Zie de opname als een oefening, met één extra voordeel: je opgenomen video kan je later knippen en hergebruiken als promotiemateriaal. 

Een opnamestudio huren voor je eigen uitzending?

Een opnamestudio kan je huren voor veel verschillende soorten evenementen: een webinar, een live-stream presentatie, een video-opname van een paneldiscussie of een online conferentie met verschillende sprekers of zelfs een tv-show van uw eigen bedrijf. Wil je een uitzending opnemen in een van onze studio's? BluePoint is een one-stop-shop voor al je virtuele evenementen en shows. Ons productieteam zorgt voor de ondersteuning voor, tijdens en na je event.  

Neem nu contact op met een BluePoint event-expert en bespreek onze mogelijkheden in BluePoint Antwerpen, Brussel of Luik. Maak gerust een afspraak via marketing@bluepoint.be of contacteer ons via +32 2 706 88 00.