Wat betekent het label voor BluePoint meeting venues

BluePoint Meet.Work.Tech. zet zich in voor het milieu en de site van Brussel werd reeds in 2013 beloond met het internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke meeting locaties, de Groene sleutel!

BluePoint Antwerpen volgde het Brusselse voorbeeld op, en behaalde ook in 2020 het Green Key label. Maar daar houdt BluePoint het niet bij. Ook BluePoint Luik heeft reeds de procedure voor het behalen van de Green Key al opgestart!

Dit toont aan dat de organisatie zich zeer sterk inzet voor een maatschappelijk verantwoord beheer teneinde het milieu te beschermen.

Het water- en energieverbruik wordt geregistreerd om op basis van deze gegevens zowel de infrastructuur als het beleid continu te verbeteren en zuiniger te maken. Medewerkers worden gesensibiliseerd om zorg te dragen voor het milieu, schoonmaakproducten moeten voldoen aan strikte voorwaarden en bij elk renovatieproject wordt er rekening gehouden met het eco-label.


Voor zijn cateringbeleid streeft BluePoint, in samenwerking met zijn partners, ernaar om zo veel mogelijk lokale en fair trade producten, verantwoorde visvangst en vegetarische alternatieven te promoten. Er wordt getracht om zo weinig mogelijk afval te produceren, en de nodige verpakkingen zijn dan ook biologisch afbreekbaar.

green key international eco label at bluepoint venues
green key international eco label at bluepoint venues

BluePoint neemt ook jaarlijks deel aan het inzamelen van e-waste. Zo organiseren we een inzamelactie georganiseerd door WEEE-forum en ondersteund door Recupel, twee huurders van het Brusselse Business centre.

Met deze en andere acties sensibiliseert BluePoint zijn klanten. Via interne affiches op strategische plaatsen worden de klanten attent gemaakt op verbruik van water, energie en voor het sorteren van afval.

Alle inspanningen en de communicatie hierover, werpen natuurlijk ook positieve vruchten af:  BluePoint Brussel is o.a. trotse locatiepartner voor de European Green Week!

Wilt u zelf een duurzaam evenement organiseren, neem dan zeker een kijkje op deze pagina's over duurzame evenementen en ontdek al onze mogelijkheden in Antwerpen, Brussel en Luik! 

Ontdek hier onze milieubeleidsverklaring hier.