Wil je event zekerheid? Let's talk virtual events!

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
Online evenementen & Opname studio
24-01-2022

 

01 22 blog banner

Wacht niet langer, begin met plannen. 

Al geruime tijd ligt de wereld van de live events nagenoeg stil. Hoe hoopvol en positief we ook zijn: voorlopig ziet het er niet naar uit dat we kortelings weer massa’s mensen bij elkaar mogen brengen.

Begrijpelijk dat ondernemingen en organisatoren aanvankelijk nog ‘we wachten wel even’ handhaafden. Maar na ruim 2 jaar zijn we dat punt wel voorbij. Waarom zou je ook? Virtuele events kunnen immers altijd doorgaan. Wat er ook van bovenaf wordt beslist, wat er ook met de wereld gebeurt, waar je mensen zich ook bevinden. Let’s talk virtual events. 

 

Waarom zou je met virtuele events beginnen?

Hét unieke, fantastische voordeel aan virtuele events? Je hebt zomaar een garantie in handen.

De wereld rommelt en verschuift, maar de basis blijft staande: mensen hebben een boodschap. Een boodschap die staat te trappelen om verteld en verspreid te worden. Je doelgroep bij elkaar krijgen, dààr ligt vandaag het probleem. Gelukkig denken wij graag in oplossingen: er zijn tal van andere manieren om jouw verhaal te vertellen en alsnog je mensen te bereiken.

Een virtueel event organiseren bij BluePoint start altijd met een goed gesprek, waarin uitvoerig naar jouw exacte behoeften wordt gepeild. Wat is je bedoeling? Wie is je publiek? Welke vorm van interactie beoog je? Aan de hand hiervan kunnen onze experts de precieze technische uitrusting definiëren. 

 12 21 b picture 11

 

Virtual events in alle maten en vormen

Wil je de deelnemers een boodschap doorgeven, met sprekers en een toehorend publiek? Dan kijken we voor jouw project naar streaming. Daarmee zend je eenvoudig een captatie van camera en geluid uit op het internet. Via PC, laptop of smartphone kan je publiek de boodschap bekijken en beluisteren.
Je deelnemers kunnen bij een streaming niet deelnemen aan het gesprek. Via de chat kunnen ze uiteraard wel een vraag of prijsaanvraag doorsturen, maar er kan niet ad hoc worden gereageerd. In deze vorm is er één expert (of een team daarvan) aan het woord, de rest van de deelnemers vormen het publiek.

Heb je net wél interactie nodig? Wil je een geanimeerd gesprek of debat op poten zetten waarbij iedereen z’n zeg kan doen? Prima! Dan installeren we een set-up waarbij iedereen met eigen camera en microfoon interactief kan bijdragen. 

 12 21 b picture 13

 

Maak het persoonlijk

Ook het type streaming verdient de nodige aandacht. Wil je uitzenden op een platform, een webpagina met video player, een broadcasting die op je social media kan gevolgd worden? Stel je dit zelf ter beschikking of regelen wij dit voor jou? It’s your call!

Het organiseren van een virtueel event vraagt een andere benadering dan die van de gekende, klassieke versie. Precies dààrom zit je bij BluePoint goed, omringd door ervaren experts. We bieden niet enkel aan, we service van a tot z en denken graag actief mee na over de vormgeving van jouw project.

Bij virtual events is het cruciaal om de aandacht van de kijker meteen te vatten én vast te houden. Bij live events is het niet evident om te ‘ontsnappen’, maar thuis vanuit je zetel verslapt de belangstelling net iets sneller. Je dient je spreektaal, je spanningsboog en het visuele aspect dus over een heel andere, innovatieve boeg te gooien. Dankzij de oneindige toepassingen van BluePoint transformeer je je event naar een virtuele liveshow. Meerdere camera’s, licht- en soundeffecten: we gooien alles in de strijd voor een intense beleving van je kijker. 

 

Virtuele events met effect!

Het eventplatform dat als ‘winnaar’ uit de bus valt, kan volledig aangepast worden aan jouw huisstijl, voorkeuren of doelpubliek. Je logo kan erin verwerkt worden, de volledige branding, het kleurgebruik, …
Think big: de achtergronden, de titels bij de tekst, één main theme met aparte sessies, … Uiteindelijk kan je event of uitzending er gaan uitzien als een nieuwsuitzending, met highlights, subtitels, naambordjes, effecten, wat je maar wil. Als jij het kan bedenken, maken wij het waar.

Dankzij onze inhuizige green key studio kan je helemaal out of the box denken. Je hoeft je niet te beperken tot een steriele opnamestudio of je kantooromgeving, maar kan je beelden integraal personaliseren. Zowel een 2D- als 3D-decor behoren tot de talloze mogelijkheden. 

Wil je hier meer over weten? Download hier de technische specificaties van de studio!

 01 22 picture4

 

Smeed je plannetjes 

Je leest het: er zijn evenveel mogelijkheden als er dromen zijn. Begin dus bij dat laatste: droom erop los. Wacht niet langer met plannen en waag jezelf op het nog-niet-platgetrapte-paadje van het virtuele event. Dit is namelijk het moment om als pionier naar voren te treden. Dat dit soort event in eender welk scenario gegarandeerd doorgaat, mag al een hele geruststelling zijn.

Voor de prijs hoef je het ook niet meer te laten. Streaming is intussen een gekend en ingeburgerd fenomeen, waardoor de budgetten zeer vriendelijk en behapbaar zijn. We streven ernaar steeds een voorstel uit te werken waarbij iedere partij zich comfortabel voelt.

Maak gerust gebruik van onze expertise en stel ons je vraag. Wij helpen je graag verder.  Bel naar het nummer +32 2 706 88 00 of mail naar marketing@bluepoint.be