Heeft u al gehoord van het Agoria Solar Team?

Tags:
07-03-2019

Solar Team, een jonge en ambitieuze Belgische onderneming

20 studenten burgerlijk en industrieel ingenieur aan de KU Leuven werken samen aan de bouw van de meest efficiënte zonnewagen om in oktober 2019 de "Bridgestone World Solar Challenge" in Australië te winnen . Deze wedstrijd vindt om de 2 jaar plaats en België zal dit jaar voor de 8ste keer deelnemen. In 2017 eindigde het Belgisch Solar Team met hun zonnewagen Punch 2 als 3e op het podium en wonnen ze voor de 2e keer op rij de prijs voor de beste innovatie. Dit jaar mikt het team op de 1e plaats!

Solar team 1

Als federatie van technologiebedrijven, sponsort Agoria het project al sinds enkele jaren. Dit jaar zal Agoria het team ondersteunen als hoofdsponsor!

 Agoria Solar Team

“Wat de samenwerking tussen Agoria en het Solar Team zo krachtig maakt, is de sterke link tussen beide organisaties. Het gebruiken van technologische innovaties om bij te dragen aan een betere wereld vormt een sterke basis voor het partnerschap. Een basis die het Agoria Solar Team moet leiden naar innovaties die nodig zijn om de beste Belgische zonnewagen ooit te maken”, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

Solar team 2

Naast innovatie voor een duurzame toekomst, zet Agoria zich ook in voor ondernemerschap onder de jonge werknemers van morgen. Dit is ook de filosofie van BluePoint, de dochtermaatschappij van Agoria, die de nieuwe auto haar naam zal geven.

Van Punch 2 naar BluePoint

Anderhalf jaar is er nodig om een nieuwe zonnewagen te ontwerpen, te bouwen en te testen. Niets mag aan het toeval worden overgelaten en elk detail is belangrijk, omdat de concurrentie hevig is. Op deze manier bundelt het team al zijn kennis en knowhow om zo efficiënt en effectief mogelijk te zijn. Hun ongelooflijke teamgeest is ongetwijfeld een belangrijke troef in dit avontuur. Deze geest wordt goed geïllustreerd in een korte videomontage die gemaakt is op het einde van de "Carrera Solar Atacama", een wedstrijd die door het Belgisch team in Chili werd gewonnen:

De nieuwe auto, genaamd BluePoint, wordt in juli aan het publiek voorgesteld. De naam verwijst naar de waarden die de groep uitdraagt, in het bijzonder innovatie, duurzame ontwikkeling en ondernemerschap.
BluePoint is ook een hub voor bedrijven. Het is een platform voor uitwisselingen en netwerken, een springplank voor de groei van alle soorten ondernemingen.

Samenwerkingsmogelijkheden

Als klant van BluePoint profiteert u onrechtstreeks van de bekendheid en zichtbaarheid die ons partnerschap genereert en het zou jammer zijn om er geen gebruik van te maken.

Dit jaar heeft het team concretere doelen gesteld om volgende onderwerpen verder uit te werken:

  • Smart weather maps
  • Satellite communication
  • The most connected solar car
  • Testing and validation infrastructure
  • Taking PR and events to the next level

 

Vandaag de dag is het team nog steeds op zoek naar partners, of dat nu op technisch niveau is, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van een beter satellietcommunicatiesysteem, of op PR & communicatieniveau, bijvoorbeeld tijdens evenementen. Inderdaad, onder voorbehoud van beschikbaarheid, verplaatst het team zich voor een ingreep tijdens uw evenementen.

Solar team 3

Neem gerust contact met ons op of rechtstreeks met hen voor meer informatie: https://www.solarteam.be/contact-us/contact

We houden u op de hoogte van de opkomende afleveringen in de loop van het avontuur. Houd onze communicatienetwerken in de gaten en deel massaal!
 icon instagram icon facebook icon linkedin