Wat zijn de voordelen van het huren van uw kantoor in een business center?

Tags:
Kantoorverhuur & Coworking
03-11-2019

Een business center biedt oplossingen op maat voor elk type bedrijf.... U kunt kiezen tussen een virtueel kantoor of een standaard gedeelde kantoorruimte, maar u kunt ook een hele verdieping huren die is afgestemd op uw zakelijke behoeften. Dit betekent dat business centers niet alleen geschikt zijn voor kleine en startende bedrijven, maar ook voor grotere organisaties en zelfs multinationals die de neiging hebben om lokaal te opereren vanuit een business center.

voordelen business center

Er zijn veel voordelen verbonden aan het huren van een kantoorruimte in een business center. De belangrijkste zijn:

1. Focus op uw eigen bedrijf

Eén van de belangrijkste redenen voor de populariteit van business centers is dat ze u in staat stellen uw bedrijf gemakkelijk te runnen. Business centers zorgen over het algemeen voor veel gecentraliseerde diensten, wat betekent dat u zich volledig op uw eigen bedrijf kunt concentreren. Sommige kantoorruimtes zijn zelfs voorzien van meubilair en alle benodigde IT-verbindingen, zodat u gewoon uw laptop kunt aansluiten en aan de slag kunt. Dit zijn de zogenaamde 'servicekantoren'.

2. Geniet van back-office ondersteuning

In een business center kunt u gebruik maken van allerlei facilitaire diensten zoals een professionele welkomstbalie, toegangscontrole, schoonmaak en onderhoud, maar ook IT-support en printdiensten. Omdat uw eigen organisatie zichzelf niet hoeft bezig te houden met de organisatie van deze diensten, is het voor u gemakkelijker om uw productiviteit te verhogen en uw bedrijf te laten groeien.

3. Toplocatie en uitstekende faciliteiten

Bedrijvencentra bevinden zich vaak in een belangrijke omgeving voor bedrijven, in de buurt van het openbaar vervoer en belangrijke toegangswegen. Ze bieden ook voldoende parkeergelegenheid op de locatie voor werknemers en zakenpartners, beheerd door een eenvoudig te gebruiken softwaresysteem. Naast een gemakkelijke en comfortabele toegang, bieden de business centers ook goed uitgeruste vergaderfaciliteiten op de locatie zelf.  Zo kunt u moeiteloos alle soorten vergaderingen en evenementen organiseren in uw eigen gebouw. Ook cateringfaciliteiten zoals zelfbedieningsrestaurants en soms zelfs bedrijfsrestaurants op locatie zijn een belangrijke troef van bedrijvencentra.

4. Bedrijfsontwikkeling en netwerken

In een multi-tenant business center heeft u de mogelijkheid om te netwerken en cross-sellen met andere bedrijven en organisaties.  Veel kantoorgebouwen organiseren formele netwerkevenementen voor hun gemeenschap en nodigen interessante sprekers uit met als hoofddoel het verbeteren van netwerken en het vergroten van zakelijke kansen.

5. Kostenefficiëntie

Een ander verbazingwekkend voordeel van het huren van een kantoor in een zakencentrum is de kostenefficiëntie. U zult niet alleen minder administratief personeel nodig hebben om de ondersteunende diensten van uw bedrijf te verzorgen, maar u zult ook minder vierkante meters moeten huren omdat de ontvangstruimtes, vergaderzalen en catering-/ontspanningsruimtes deel uitmaken van het business center. 

6. Flexibele huurovereenkomsten

Leaseovereenkomsten in een business center zijn veel flexibeler. Serviced offices kunnen maandelijks gehuurd worden en co-working spaces kunnen zelfs dagelijks gehuurd worden. Een business center geeft groeiende bedrijven de mogelijkheid om hun kantoorruimte uit te breiden in functie van hun groei, zonder het bedrijf te moeten verplaatsen.

Huurvoorwaarden zijn over het algemeen 'gebruiksvriendelijker' dan huurcontracten voor commerciële kantoren. Business centers begrijpen beter de behoeften van bedrijven om flexibele overeenkomsten te hebben die geen juridisch advies vereisen en die in korte tijd kunnen worden ondertekend, waardoor een snelle verhuis mogelijk is.

7. Eenvoudige verhuizing

Serviced office space komt over het algemeen met de infrastructuur die klaar is voor gebruik, inclusief telefoonsysteem, internetaansluitpunten, fotokopieerapparaten en netwerkprinters. Frequente upgrades en updates garanderen dat huurders toegang hebben tot de nieuwste state-of-the-art technologieën. Nutsbedrijven zoals elektriciteit, water en verwarming zijn ook inbegrepen in de huurprijs. Zakelijke centra hebben meestal kleine keukenruimtes met koffie- en theefaciliteiten en een magnetron.  Dit alles betekent dat dit type kant-en-klaar kantoor u de mogelijkheid biedt om veel sneller te verhuizen dan het huren van uw eigen ruimte.

 

Bent u geïnteresseerd in het huren van kantoorruimte in een business center?  

De BluePoint groep bestaat uit drie business centers die verschillende soorten werkplekken en kantoren te huur aanbieden:  Volledig ingerichte en onderhouden kantoren, kleine en grote op maat gemaakte privékantoren met flexibele korte- en lange termijn huurovereenkomsten voor kantoren en zelfs co-working spaces.

De gedeelde kantoorgebouwen zijn goed gelegen met gemakkelijke toegang en ondergrondse parkeergelegenheid. Diverse ondersteunende diensten zoals een centrale welkomstbalie, IT- en printshopdiensten, schoonmaak & onderhoud, een volledig verzorgd vergader- en conferentiecentrum en een eigen zelfbedienings- en bedrijfsrestaurant zijn ter plaatse aanwezig.  De efficiënte werkplekken van BluePoint helpen u zich te concentreren op de ontwikkeling van uw eigen bedrijf. 

Neem contact op met onze BluePoint kantoorexperten die u kunnen helpen bij het vinden van uw juiste kantoorruimte! marketing@bluepoint.be | +32 2 706 88 00