Wat zijn de voordelen van een event in openlucht?

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
21-03-2019

De zomer komt er eindelijk aan en van zodra de zon schijnt verlangt iedereen naar de buitenlucht!
Waarom zou u hiervan geen gebruik  maken voor  uw eerstvolgende evenement?

Het doel van een bedrijfsevent is het juiste effect bereiken en een blijvende indruk na te laten bij de gasten. Of het nu gaat om een zakelijk event of gewoon een ontspannende bijeenkomst voor uw personeel of klanten, het kiezen van een eventlocatie met een tuin of een terras is altijd een goede basis voor succes!

 

 

Wat zijn de voordelen van een event in openlucht? 

 

 1. Een positieve beleving

Zonlicht en frisse lucht zorgen altijd voor een ontspannen sfeer. Uw gasten zullen veel meer genieten van  netwerk momenten in de openlucht dan in een overdekte ruimte.

 2. Creatieve restauratie & entertainment

In een openlucht locatie zijn de mogelijkheden groter om creatiever om te gaan  met catering & entertainment.
Verwen uw gasten bijvoorbeeld met een leuke BBQ of een activiteit met een opblaasbaar spelletjesparcours!

 

 outdoor events 2

 

3. Decoratie en personalisatie

Laat uw gasten genieten en dromen. Een cocktailbar geeft altijd een leuker effect in openlucht en nog meer wanneer u de bar combineert met trendy lounge meubilair en strand decoratie. Bij valavond kunnen  kaarslicht en fakkels voor een extra gezellige sfeer zorgen.

 

Waar moet u rekening mee houden bij het kiezen van uw buiten eventlocatie?

 

1. Voorzie een plan B

Zelfs als de weersvoorspellingen er perfect uitzien, kan u toch nog voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Het gebruik van een overdekking zoals stretchtenten en terraswarmers zijn zeker een aanrader maar als regen en koude toeslaan is het wel prettig dat u ook een back up oplossing heeft op de locatie zelf. Bekijk dus zeker of een binnen oplossing voorhanden is.

 

outdoor events 1

 

2. Limiteer extra kosten

Vraag na welk materiaal de venue  ter beschikking stelt op vlak van meubilair, overdekking, verwarmingselementen, verlichting en geluid. Bespreek goed wat inbegrepen is in de prijs, zo komt u later niet voor onvoorziene kosten te staan. Vergeet hierbij niet na te gaan of de locatie ook de nodige technische ondersteuning kan bieden en tot welk tijdstip ze een toelating hebben voor geluid.

 3. Exclusiviteit op de locatie

In veel leuke buitenlocaties bent u op zonnige dagen niet de enige die hiervan gebruik wil maken. U staat dan met uw gasten naast anderen en moet de locatie delen wat niet ideaal is.  Vraag zeker  na of de buitenlocatie kan geprivatiseerd worden voor uw groep.

 4. Aangepaste catering

Elk event staat of valt met lekkere en kwaliteitsvolle restauratie.  Bespreek steeds op voorhand de mogelijkheden voor thema-catering, barbecue of een hippe cocktailbar en maak duidelijke afspraken wat betreft materiaal, decoratie en budget.

 

outdoor events 3

 

Voelt u het al kriebelen om zelf uw outdoor event te organiseren?

 

De BluePoint venues in Antwerpen, Brussel en Luik staan voor u klaar.
Boek het trendy dakterras in Antwerpen voor uw receptie of barbecue.  Geniet van de prachtige en ruime tuin (700 m²) in hartje Brussel of het indrukwekkende binnenplein van BluePoint Luik.

Op zonnige dagen vormen deze een ideale setting voor uw eerstvolgend lente of zomerevenement.  Voordeel van de locaties is dat er steeds een overdekt alternatief voorzien is. De ruimtes zijn ook perfect om een meeting of presentatie te combineren met een buitenlucht lunch of activiteit.

Neem contact op met ons via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00 voor een bezoek van onze sites  in Antwerpen, Brussel of Luik.