Wat zijn de voordelen van coworking?

Tags:
Kantoorverhuur & Coworking
20-05-2019

Bent u zelfstandig of ‘freelancer’ en raakt u uitgekeken op uw eigen muren met uw laptop als enige gesprekspartner? Heeft uw bedrijf een uitvalsbasis nodig om werknemers tijd te laten besparen en dichter bij huis te kunnen werken in een professionele omgeving ? Start u een eigen bedrijf op en zijn uw middelen nog beperkt ?
Dan is coworking de oplossing voor u ! Een creatieve en sociale omgeving laat het toe om efficiënt te werken en biedt u ook de mogelijkheid om klanten en business partners te ontmoeten.

co working 1

1. Een hedendaags imago voor uw bedrijf

In een attractieve ruimte met flexibele werkplekken, privé kantoren, gemeenschappelijke vergaderzalen, cateringmogelijkheden en facilitaire ondersteuning, kan uw bedrijf sneller groeien. Maak meer indruk bij uw business contacten door hen te kunnen ontvangen in een professionele omkadering in plaats van bij u thuis of in een koffiezaak. Uw werkomgeving speelt een belangrijke rol bij het positioneren van uw bedrijf of activiteit.

2. Bespaar kosten en ga voor meer flexibiliteit

Een coworkingdesk of een all-in kantoor in een business centre heeft een lagere kost dan het huren van uw eigen kantoor met eigen vergaderinfrastructuur.
U bent niet gebonden aan lange-termijn contracten en uw werkruimte wordt volledig voor u ingericht. U heeft geen bijkomende kosten voor meubilair of internet & telefoniebekabeling want uw werkplek is immers onmiddellijk instap klaar. Er gaan zowel economische en praktische voordelen gepaard met coworking vergeleken met traditionele kantoorverhuur.

3. Wissel ideeën uit en leer van anderen

Een coworking ruimte creëert een zeer goede dynamiek waardoor de wederzijdse hulp tussen de leden van de coworking gemeenschap toeneemt en uiteindelijk ook positieve effecten heeft op motivatie en efficiëntie op de werkvloer. Maak gebruik van de ervaring van andere co-workers en deel uw eigen kennis.

4. Concentreer u volop op uw eigen business 

coworking en business centres nemen alle facilitaire diensten zoals poetsdienst en vuilnisophaling, catering en onderhoud van technische installaties, sanitair, kitchenette op zich en u verliest veel minder tijd met het beheer en de controle van water en elektriciteitsfacturen. In plaats van deze administratieve taken te verrichten kan u zich volledig toespitsen op uw eigen activiteit.

5. Ruimte om te groeien

In een business centre met coworking faciliteiten kan u veel sneller en eenvoudiger uw werkruimte aanpassen  dan bij een klassiek kantoorverhuur. Door de korte termijn contracten en de flexibiliteit en mogelijkheden in een coworking ruimte kan uw werkruimte zeer snel aangepast worden aan de behoeften van uw onderneming.

6. Maak ook tijd voor ontspanning en netwerking

In tegenstelling tot een klassieke kantooromgeving, biedt een coworking ruimte ook ontspanningsruimtes aan.  Vaak is dit tafeltennis, een pool tafel of plekken voor een power nap. Interessant om te weten is dat zogenaamde gaming zones het netwerken met andere community leden bevorderen. Vaak leiden informele contacten tot het ontstaan van nieuwe samenwerkingsprojecten. In een coworking-ruimte ontmoet je gegarandeerd getalenteerde en gelijkgestemde mensen en dat is van cruciaal belang  voor uw bedrijf.

 

Tech.Lounge Brussels (www.techlounge.be) is BluePoint's nieuwe coworking ruimte in Brussel en Antwerpen  uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Deze bestaat uit 1200 m2 werkruimtes met vaste en flexibele werkplekken, privé kantoortjes, vergaderruimtes, ontspannings- en netwerkzones, een brainstorm-arena, een opnamestudio en een volledig digitaal opleidingslokaal.

Kom de Tech.Lounge en zijn betaalbare kantoorruimtes met aanvullende diensten zoals on-site restaurants en meeting/eventzalen bekijken en maak een afspraak via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00.