Waarom volledig uitgeruste privékantoren alles kunnen veranderen in 2023

Tags:
Blog NL
Kantoorverhuur & Coworking
26-04-2023

Waarom volledig uitgeruste privékantoren alles kunnen veranderen in 2023

Hybride werken zet organisaties op hun kop. De energiekosten blijven onvoorspelbaar evolueren. Deze variabelen zorgen voor een nieuwe oefening voor bedrijven die aantrekkelijk willen blijven, maar tegelijkertijd hun bedrijfskosten moeten optimaliseren. Wat als de oplossing een volledig uitgerust kantoor in een zakencentrum is?

 

 

De ondertekening van een bedrijfscontract is vaak een keerpunt in het leven van een onderneming. Het is een beslissing die het personeel geheel of gedeeltelijk vastlegt, vaak voor een periode van meerdere jaren.

In dit stadium rijzen tal van vragen:

 • Is de ruimte groot genoeg voor het huidige en toekomstige personeel?
 • Is de locatie bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen?
 • Voldoet de infrastructuur aan de normen inzake veiligheid en welzijn?
 • En nog veel meer

Het lijkt een traditioneel proces. Maar...

In een arbeidsmarkt die paradigma's verandert, lijken klassieke huuroplossingen hun grenzen te tonen. Dit artikel legt uit.

 

 Snelle links:

 1. Werkgewoontes veranderen. Snel.
 2. Meer onverwachte kosten.
 3. Een volledig uitgerust kantoor in een zakencentrum: een unieke combinatie van voordelen
 4. De impact van de werkplek op het welzijn
 5. Een all-in-one pakket dat is makkelijk te budgetteren en aan te passen

 

 

Werkgewoontes veranderen. Snel.

Of we deze ontwikkeling nu toejuichen of niet, hybride werken kunnen we niet meer weg denken. Uit een recente "post-Covid" enquête, uitgevoerd door Acerta, blijkt dat niet minder dan 47% van de Belgische werknemers liever deeltijds gaat werken. Bijgevolg proberen steeds meer bedrijven telewerk en verplaatsingen op kantoor te combineren.

Een delicaat evenwicht dat een reeks aanpassingen vereist:

 • Rekening houdend met de mobiliteitsbehoeftes van elke werknemer
 • Efficiënte connectiviteitstools
 • Veilige en flexibele toegangscontrole op kantoor
 • Aangepaste verlichting en klimaatregeling
 • Herziening van schoonmaak-, onderhouds- en verzekeringscontracten

De lijst gaat verder

Wat betekent dit voor jouw organisatie? Hoe maak je zo'n overgang logistiek, maar vooral ook budgettair?

 

Meer onverwachte kosten

Terwijl je in een uitsluitend kantoorhoudende organisatie vrij gemakkelijk de exploitatiekosten kon evalueren, is dit bij een hybride organisatie niet meer het geval. Elke in de vorige paragraaf genoemde post kan veranderen naargelang de behoeften van het bedrijf of het personeel.

Dit is een extra administratieve last die nog groter wordt als we rekening houden met een nieuwe onruststoker: de inflatie. De energieprijzen op de markten zijn eind 2022 sterk gestegen, met als gevolg een sterke stijging van de tarieven die nog steeds zwaar op de schouders van de bedrijven drukt.

 

BluePoint Brussels Offices (2023)

 

Huur een privékantoor in BluePoint Brussel (dichtbij het Europese kwartier)

 

Hoewel op het moment van schrijven de gas- en elektriciteitsprijzen sterk zijn gedaald, is het niet zeker dat we de turbulentiezone voorbij zijn. Tot welke leverancier moet je je wenden? Welk type contract is het beste voor je bedrijf?

Het zou zeker pagina's in beslag nemen om dit onderwerp te behandelen. Feit blijft dat het onderhandelen over energiecontracten een strategische aangelegenheid is geworden. En bijgevolg geldt hetzelfde voor de keuze van het type woning voor je onderneming.

 


De kantoren van jouw bedrijf in het stadscentrum: moet je de sprong wagen?

Volgens Colliers is ongeveer 85% van de Belgische kantoorruimte nog steeds geconcentreerd in Brussel. Zich vestigen in grote steden blijft duidelijk aantrekkelijk voor veel bedrijven. Maar is het noodzakelijkerwijs de juiste keuze voor jouw bedrijf?

De pluspunten :

 • Naast hun aantrekkingskracht en charme bieden ze veel mogelijkheden voor mobiliteit, huisvesting, netwerking en catering en dragen ze in het algemeen bij tot het merkimago van de onderneming.
 • Deze troeven komen ook het welzijn van de werknemers ten goede en, bij uitbreiding, hun behoud in het bedrijf.

De minpunten :

 • Zoals gezegd zijn de bedrijfskosten sterk gestegen en het is moeilijk te zeggen hoe de situatie zal veranderen. Dit geldt ook voor het huren van kantoor, die onder druk van het vastgoed blijven stijgen, vooral in de hoofdstad.
 • Recente stedelijke regelgeving helpt ook niet: in Brussel zal het aantal parkeerplaatsen voor kantoren volgens strikte regels worden beperkt.

 

 

BluePoint Brussels Offices (2023)

 

Een volledig uitgerust kantoor in een zakencentrum: een unieke combinatie van voordelen

Je wilt je bedrijf snel in de buurt van het stadscentrum vestigen, zonder dat je de ideale locatie moet zoeken, het juiste contract voor energielevering of de juiste dienstverleners moet kiezen?

Bedrijvencentra bieden een uiterst interessant compromis: jij huurt een volledig uitgeruste ruimte met alle nodige conciërgediensten. Geen eindeloze bezoeken om te plannen, geen tijdrovend prijsonderzoek. Zodra je de ruimte hebt gekozen, teken je het huurcontract en kan je jouw werknemers in een mum van tijd verhuizen.

BluePoint gaat nog een stap verder in dit aantrekkelijke concept door een all-in benadering aan te bieden in haar state-of-the-art business centers:

 • Flexibele huurtermijnen
 • Een duidelijk budget, inclusief nutsvoorzieningen, belastingen en andere diensten
 • Volledig modulaire kantoorruimte
 • State-of-the-art IT-infrastructuur in alle gebouwen, ondersteund door een snel internetnetwerk
 • Ontspannings- en coworkingruimtes direct toegankelijk in het gebouw
 • Geïntegreerd bedrijfsrestaurant en catering op maat
 • Een gecentraliseerde receptie met postbeheer
 • Een eigen en beveiligde ondergrondse parkeergarage
 • Elektrische oplaadpunten
 • Een snel reagerend technisch team ter plaatse

 

Contacteer ons voor beschikbaarheid en voorwaarden

 

The impact van de werkplek op het welzijn

Een recente Europese studie van de Europese instantie Eurofound heeft opnieuw aangetoond dat de kwaliteit van de werkplek een grote invloed heeft op het geestelijk welzijn. Het zal niemand verbazen dat ruimtes zonder temperatuurregeling, licht of comfortabel meubilair een negatieve invloed hebben op het moreel van werknemers. Dit kan alleen maar nadelig zijn voor de algemene prestaties en het imago van het bedrijf.

Nogmaals, je bedrijf vestigen in een modern zakencentrum kan op vele manieren voordelig zijn: je profiteert van een infrastructuur die voldoet aan strenge kwaliteits-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen. Nog beter is dat BluePoint-centra een echte gemeenschap van dynamische ondernemers herbergen, met wie je tijdens de lunch of een pauze kan communiceren. Het is een geweldige manier om je geest nieuwsgierig en positief te houden.

 

Een all-in-one pakket dat is makkelijk te budgetteren en aan te passen

Een klassiek leasecontract verbindt je in principe voor een periode van 9 jaar. Dat lijkt een eeuwigheid wanneer externe risico's het spel van de ene dag op de andere kunnen veranderen. BluePoint kiest voor een gedurfde aanpak en geeft bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben:

Jij bepaalt de verschillende onderdelen die in het huurcontract moeten worden opgenomen, precies volgens jouw behoeften, en vervolgens beslis jij over de duur. Moet je de ruimte snel aanpassen, opties verminderen of toevoegen? Aan jou de keuze. BluePoint-bedrijfscentra hebben alle modulariteit die je nodig hebt om jouw bedrijf te ondersteunen.

 

 Richt je organisatie in in een BluePoint business center.

> Plan een bezoek ter plaatse of ontvang een offerte