VR-tools gebruiken op je bedrijfsevenement? Zo doe je dat!

Tags:
Online evenementen & Opname studio
17-01-2019

Technologie zoals 360° camera’s en Virtual Reality headsets zijn steeds populairder geworden in de entertainment markt. Maar heb je ooit overwogen dit te gebruiken voor je bedrijfsevent? Ontdek hier een aantal voordelen van VR technologie in jouw industrie.

Product placement

VR AntwerpenCook

Is jouw bedrijfsevenement bedoeld voor de lancering of promotie van producten zoals meubilair, decoratie of technologische installaties? Dan zult u waarschijnlijk een aantal gasten tegenkomen die nog twijfelen over sommige producten, simpelweg omdat zij niet zeker zijn dat het er in het echt net zo goed uit zal zien als op de foto.

VR visualisatie aanbieden op uw evenement zal deze potentiële klanten een visuele ervaring aanbieden en jouw meubilair, interieurontwerpen en installaties tot leven wekken alsof het de realiteit is.

Dit maakt de beslissing voor je klant makkelijker en interessanter maken, en een top-of-mind positie creëren voor jouw bedrijf, vanwege deze originele ervaring!

Educatie

Een evenement leerzaam maken is al een uitdaging, maar een leerzaam evenement origineel maken vergt nog meer moeite. Technologie staat hierbij echter aan jouw kant: Virtual Reality kan een perfect middel zijn voor trainingen (denk aan het gebruik van VR in medische studies), en is nog altijd erg intrigerend voor de meeste klanten, dus overweeg een korte demo cursus op te zetten voor je educatieve evenement.

Niet alleen zal deze ervaring meer interesse wekken in je originele event, maar je educatieprogramma zal ook beter begrepen en onthouden worden.

Real Estate

VR BrusselsLobby

Onroerend goed verkopen lijkt misschien niet een connectie te hebben met technologie zoals VR, maar het kan juist erg effectief worden gebruikt.

Het promoten van onroerend goed op een beurs kan erg competitief worden, en verschijnen met een VR ervaring in plaats van een paar standaard foto’s, is een goede manier om op te vallen tussen je concurrentie.

Je eigen promotie evenement organiseren zonder concurrentie kan een even goede kans zijn om je aanbod te laten zien door middel van VR. Mensen zullen meer geneigd zijn interesse te tonen in een event dat een ervaring aanbiedt, dan in een simpele flyer op het raam van je concurrent. Je bezoekers zullen jouw bedrijf onthouden als een creatief denkende, en dat is nooit slecht.

VR Experts

Goed, laten we ervan uitgaan dat je na het lezen van dit artikel overweegt VR te gebruiken op je evenement, maar je niet de apparatuur of connecties hebt die een VR ervaring kunnen faciliteren. Geen zorgen, wij hebben de oplossing. Laat ons je voorstellen aan een aantal bedrijven welke je kunnen helpen:

  • VRmaster.co – maker en editor van 360° video’s en VR tours, die ook gepersonaliseerde VR headsets levert. Kijk voor indrukwekkende voorbeelden even naar de VR tour van de BluePoint locaties, door op de button bovenaan deze pagina te klikken!
  • Ricoh – leverancier van onder andere de Theta 360° camera’s. Gebruik deze voor video’s, foto’s, of zelfs 4K livestreams.
  • Google Tour Creator – maak gratis een VR tour met behulp van je eigen 360° foto’s of degenen op Google Streetview.

 

Onder de indruk van onze locaties’ VR tour? Boek een rondleiding en ontdek de mogelijkheden voor het organiseren van een event en welke apparatuur we op locatie aanbieden.