Stefan Wagemans, White Signature - ISS: " Voortdurend verrassen met innovatieve event catering"

Tags:
Blog NL
Evenementen & Vergaderingen
11-06-2024

 ISS Interview Stefan

BluePoint Antwerpen biedt je al jaren één van de beste culinaire ervaringen voor privé en zakelijke evenementen. Hoe dat komt? Dankzij onze samenwerking met ISS! Ze zijn al jaren een grote naam in de Facility en Service Industrie, maar met hun nieuwe merk ‘White Signature’ gaan ze de fine dining kant op. We werken al enkele jaren samen met als enige doel om jou en jouw gasten een originele, smakelijke en gezonde culinaire ervaring te bieden.

 

Logos BPA ISS

 

Stefan Wagemans, Special Event Manager bij White Signature, ontwikkelt sinds 2011 top-notch eventcateringconcepten bij  BluePoint Antwerpen. En veel bezoekers zijn enthousiast over de zorg die besteed wordt aan de culinaire beleving. Het geheim? Ontdek het in dit interview!

 

Portrait Stefan Wagemans

 

Wat is jouw rol bij White Signature /BluePoint Antwerpen?

"Ik heb verschillende verantwoordelijkheden bij White Signature: enerzijds ben ik de commerciële vertegenwoordiger maar hou ook de operationele afloop in de gaten en tot slot werk ik graag nieuwe en verrassende culinaire concepten uit in nauwe samenwerking met het keukenteam. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze gasten te verrassen met innovatieve catering. Hoe doen we dit? Door nieuwe ideeën vorm te geven, nieuwe smaken samen te brengen en nieuwe trends te ontwikkelen zowel voor professionele als particuliere catering.

De magie gebeurt vanuit de grote centrale keuken van BluePoint Antwerpen: waar andere cateraars moeten zorgen voor transport en logistiek, profiteren wij van de aanwezigheid van een volledige infrastructuur ter plaatse, wat een aanzienlijk voordeel is voor ons en voor de evenementlocatie.”

 

‘We opereren vanuit BluePoint Antwerpen, maar leveren ook eventcatering buiten de site. Al is een evenement bij BluePoint Antwerpen wel zoals een thuismatch spelen.’

 

Waarom ‘White Signature’?

"ISS werd lange tijd geassocieerd met facilitaire diensten en had bijgevolg het imago van 'industriële keuken’, wat niet overeenkomt met de realiteit. De groep heeft al geruime tijd een zeer ervaren keukenteam in dienst op hoog niveau waaronder een master chef. Wij omringen ons graag met tal van bekende koks om nieuwe menu’s samen te stellen en ook om medewerkers op te leiden. Ons uitgebreide cateringaanbod kan daarom voldoen aan de hoogste verwachtingen op het gebied van creatieve gastronomie.

Om deze expertise nog beter tot zijn recht te laten komen, heeft ISS in 2019 een nieuwe identiteit in het leven geroepen voor zijn eventcatering met de naam ‘White Signature’.

Onze chef-koks werken met kwaliteitsproducten en bereiden ze altijd met veel zorg en liefde. Er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan korte distributiekanalen en de strijd tegen verspilling."

 

Ivan Pintens, Kitchen Manager White Signature

Stefan kan natuurlijk rekenen op een getalenteerd en ervaren team. Ivan Pintens, White Signature Kitchen Manager, brengt 30 jaar culinaire ervaring mee naar BluePoint-klanten. Hij vervoegde onlangs het Mastercooks-team in België. Productlancering, galadiner of sportevenement? Ivan weet hoe hij je moet verrassen!

 

Portrait Ivan Pintens 1

 

Welke eventcatering kan je bestellen bij BluePoint Antwerpen?

"Dankzij de diversiteit en het grote aantal zalen en eventruimtes bij BluePoint Antwerpen enerzijds en de grote keukeninfrastructuur anderzijds is elk type eventcatering mogelijk:

  • Creatieve lunchformules voor business meetings
  • Streetfood formules (erg in de mode) met focus op nieuwe smaken en de laatste trends
  • Uitgebreide tapas en hapjes voor cocktail recepties
  • High-end walking diners met de nadruk op show-cooking
  • Verfijnde menus voor gala events en trouwfeesten
  • En zoveel meer

BluePoint Antwerpen & White Signature streven er ook naar om gezonde en duurzame opties te bieden voor evenementen met veel aandacht voor lokale ingrediënten en gezonde voeding.

Het allerliefst werken wij voorstellen uit op maat van het evenement zelf en de doelgroep.

 

Wat zijn jouw suggesties voor de zomer?

"Buitenevenementen zijn altijd in trek bij mooi weer, denk maar aan afterworks of barbecues. Dit is een kans om extra creatief om te gaan met lekkere hapjes en nieuwe smaken.

Voor een snelle lunch stellen we graag een formule met poké bowls voor en voor een barbecue werken we het liefst met de Ofyr, een soort plancha waarmee je niet enkel vlees en vis maar ook allerlei groenten op een gezonde manier kan bereiden.

Wij willen ook sommige vintage trends zoals de bellytray: de ober loopt dan tussen de gasten door met verschillende lekkernijen en dat zorgt voor veel show en beleving tijdens evenementen.

En andere trend zijn mocktails, zowel de variatie op de klassieke cocktails als nieuwe combinaties.  White Signature staat garant voor originele en lekkere recepten om jouw gasten te verrassen."

  

Wil je ook een event organiseren bij BluPoint Antwerpen met overheerlijke catering van White Signature ?

Neem contact met ons