Proef de 5-sterren van BluePoint Luik

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
17-01-2023

Restaurant LeCabochon

 

Proef de 5-sterren van BluePoint Luik

Sinds 2017 werken Chef Jean-Luc Daniel en BluePoint Luik hand in hand om bedrijven en individuele gasten culinaire en gezellige momenten te laten beleven: banketten, zakenlunches en walking dinners, ... Niets ontsnapt aan de creativiteit van de chef, die onlangs geprezen werd door Gault & Millau voor het restaurant Le Cabochon. Kent u hem al van TV? Hier is een glimp van wat hij u kan bieden, in het echte leven.

 

Herontdek authentieke smaken

Velen kennen Jean-Luc Daniel van het tv-programma "Mission Cuisine" op RTBF, een programma waarin hij dagelijks een culinaire uitdaging aangaat voor particulieren bij hen thuis. Via zijn eenvoudige recepten ontdekt men een levenskunst en een filosofie die fundamenteel gebaseerd is op de smaak en de kwaliteit van de producten.

BluePoint Luik heeft het geluk om sinds oktober 2017 samen te werken met deze chef. In onze venue, werkt hij aan een heel andere uitdaging: een culinaire ervaring van hoog niveau aanbieden in dit een zakelijke context. Jean-Luc Daniel: "Mijn uitdaging is om een gastronomische service te kunnen bieden aangepast aan de noden van het bedrijfsleven en de evenementen. De klant wordt snel en efficiënt bediend en krijgt royale en verfijnde gerechten op zijn bord op basis van seizoensgebonden ingrediënten en zoveel mogelijk lokale producten. Dit vereist een zeer goede organisatie in de keuken en een grote flexibiliteit.”

 

"De klant wordt snel en efficiënt bediend en krijgt royale en verfijnde gerechten op zijn bord met seizoensgebonden ingrediënten "

Jean-Luc Daniel, Chef van het business restaurant Le Cabochon

 

Menu LeCabochon 

 

Het juiste evenwicht tussen verfijning en efficiëntie

Goed eten zonder te lang te moeten tafelen? Dat is de belofte waar het hele team van Le Cabochon zich voor inzet. Net genoeg tijd om met uw collega's van een Bluette-biertje te genieten, en u wordt al bediend.

In de gerechten die de chef samenstelt, staan seizoensgebonden ingrediënten en de expressie van smaak centraal. Wilt u de nieuwste suggesties ontdekken? Neem een kijkje op de menukaart van het restaurant en laat u verleiden!

 

Uw zakenpartners verbazen met een uitzonderlijk menu? Ontdek alle mogelijkheden van BluePoint Luik

 

Toegankelijke gastronomie aangepast aan evenementen

Het conferentiecentrum BluePoint Luik beschikt over een grote evenementenruimte voor maximaal 400 personen. Een capaciteit die zich leent voor de meest uiteenlopende evenementen, waaronder walking diners, buffetten, galadiners en proeverijen... Een flexibiliteit die geenszins ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening die BluePoint wil bieden, volgens Benoit De Smedt, Site Manager bij BluePoint Luik: "Ons veelzijdig team kan 3 verschillende cateringactiviteiten combineren: het business restaurant, een zelfbediening voor onze huurders en allerlei banketten in ons congrescentrum. Wat de formule ook is, ons personeel doet geen concessies wat betreft de kwaliteit die je van een gastronomisch etablissement mag verwachten.”


 

BluePoint Luik: een ultramodern conferentiecentrum in het hart van Luik

Of u nu op zoek bent naar een evenementenruimte, een volledig uitgerust kantoor of een goed restaurant, BluePoint Luik biedt het complete pakket voor een geweldige beleving:

  • Grote zaalcapaciteit, tot 400 personen
  • Multi-zone BOSE highfidelity audiosysteem
  • Volledig aanpasbare LED-sfeerverlichting
  • Modulaire ruimtes en extra meubilair
  • Breedbeeldprojectiesystemen
  • Professionele centrale receptie
  • Eigen parkeerplaats

En bovendien: het team van het zakenrestaurant Le Cabochon, geleid door chef-kok Jean-Luc Daniel, die u hartelijk ontvangt en heerlijke menu's bereidt, of het nu gaat om een zakenlunch of de catering van een evenement.

 


 

BluePoint - De Cabochon: een alchemie die werkt

De door BluePoint Luik gekozen kwalitatieve aanpak is ook het resultaat van een totale vrijheid wat betreft het opmaken van de menu's. Liefhebbers van lekker eten ontdekken tijdens hun evenementen de ‘touch’ van de chef en komen juist daarom vaak terug naar BluePoint Luik.

Jean-Luc Daniel: "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ik moet zeggen dat deze samenwerking me echt elke dag nieuwe uitdagingen brengt (lacht)... Autonomie - een belangrijk aspect dat me nauw aan het hart ligt – heb ik altijd gekregen in wat ik doe en dit laat me toe om mijn passie volledig tot uiting te brengen.

 

Is het tijd om een succesvolle taak te vieren met medewerkers? Nodig hen uit voor een onvergetelijke culinaire ervaring in restaurant Le Cabochon 

 

"Ongeacht de formule, ons personeel maakt geen concessies voor de kwaliteit."

Benoit De Smedt, Site Manager van BluePoint Luik

 

Jean Luc Daniel (portrait)

Erkenning door Gault & Millau en enthousiaste gasten

Het etablissement is onlangs opgenomen in de prestigieuze Gault & Millau met een eervolle 13/20, die de culinaire ervaring beloont. Het behoort ook tot de 20 best beoordeelde restaurants van Luik. Deze erkenning van deze gastronomiegids, wordt enkel maar bevestigd door de beoordeling van de individuele gasten, zegt Benoit De Smedt:

"De waardering van Le Cabochon piekt op 4,9 van 5 gebaseerd op 500 beoordelingen op Tablebooker. Op Eventplanner krijgt BluePoint Luik zelfs een 10/10. Wij zijn erg trots op deze uiterst positieve beoordelingen en referenties. Ze moedigen ons aan om onze hoge normen te handhaven.”

Jean-Luc Daniel: "Het geeft natuurlijk veel voldoening, ook al is de race om de sterren niet mijn hoofdprioriteit. Het belangrijkste doel voor mij is al onze klanten een moment van culinair genot te bezorgen, door het beste van onszelf te geven.”

 

Een onvergetelijk evenement organiseren in het hart van de ‘Cité Ardente’, in het gezelschap van chef-kok Jean-Luc Daniel?

Neem nu contact op met BluePoint Luik voor al onze formules of kom langs voor een gratis overzicht. Bel ons op +32 4 340 35 47 of stuur een e-mail naar : benoit.desmedt@bluepoint.be.