Organiseer uw volgende vergadering buitenshuis!

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
09-03-2021


03 21 banner offsite

Nu thuiswerken nog vers in het geheugen ligt, kan je jezelf afvragen wat de voordelen zijn van jouw vergadering buitenshuis te houden, nu het terug op kantoor zijn nog een beetje een nieuwigheid is.

Als het op vergaderen aankomt, kan het soms wat moeilijk zijn om de perfecte omgeving te vinden. Sommige mensen vergaderen graag in hun eigen kantoor, anderen gaan graag naar een andere locatie om bij te praten.
Wij hebben onze top 3 redenen op een rijtje gezet om een offsite locatie te overwegen voor jouw volgende vergadering!

 

1.      Buitenshuis vergaderingen geven een gevoel van belangrijkheid

Een vergadering binnen de kantoormuren, kan "gewoon een vergadering" zijn. Maar een vergadering die buitenshuis doorgaat, kan de aanwezigen tonen dat deze gebeurtenis echt speciaal is, wat de motivatie verhoogt.  Door jouw team te laten weten dat je de vergadering offsite houdt, breek je met de norm en laat je jouw team weten dat het je menens is.  Ze zullen waarschijnlijk beter voorbereid komen en meer bereid zijn om zich in te zetten dan wanneer je gewoon diezelfde oude vergaderzaal reserveert. Een simpele verandering van locatie kan onverwachte, en indrukwekkende, resultaten opleveren.

Offsite-vergaderingen kunnen werknemers nieuw leven inblazen en nieuwe energie geven. Door de investering die het kost om uitgenodigd te worden, geloven werknemers dat ze belangrijk zijn en vertrouwen ze erop dat hun bijdrage ertoe doet. Omdat iedereen heeft toegezegd het normale werk een dag achter zich te laten, is de kans groter dat ze zich volledig inzetten voor het onderwerp van de vergadering.

2.       Stimuleer creativiteit en productiviteit!

De voordelen van buitenshuis vergaderen zijn vooral belangrijk wanneer je strategische beslissingen moet nemen of wilt brainstormen.

Een verandering van fysieke omgeving kan een enorm verschil maken bij het brainstormen over nieuwe ideeën. Vergaderen in dezelfde kantoorruimte kan de hersenen de stimulans ontnemen.  Zelfs de kleinste verandering in sfeer heeft een grote impact op de stemming en houding van een individu. Het is bewezen dat werknemers de neiging hebben om dingen vanuit een beter perspectief te bekijken en actief deel te nemen aan brainstormsessies op deze offsite vergaderlocaties. 

Offsite locaties stellen werknemers ook in staat om uit hun kantoorpersoonlijkheid te breken en op verschillende manieren met elkaar om te gaan, wat zinvolle, creatieve ideeën kan genereren.

3.      Er gaat niets boven face-to-face netwerken 

We zijn allemaal supervertrouwd geraakt met technologie en hoe deze ons in staat heeft gesteld om bijna overal te werken. We kunnen regelmatig, snel en goedkoop communiceren via e-mail en videoconferencing, maar we denken nog steeds dat er geen vervanging is voor een persoonlijke ontmoeting.

In dezelfde ruimte zitten als jouw team is echt belangrijk! je bent in staat om non-verbale signalen op te pikken die gemakkelijk gemist worden over de telefoon of via video chat.  De handgebaren, gezichtsuitdrukkingen en andere nuances stellen de leden in staat om beter met elkaar om te gaan - dit verbetert het moreel en zorgt voor een functioneler team en betere resultaten.

 

03 21 pic1 offsite

 

Wat vind je ervan om jouw volgende vergadering op een andere locatie te houden?

Niet elke vergadering hoeft buitenshuis te worden gehouden, maar er zijn veel redenen om deze optie te overwegen. Een nieuwe locatie geeft jouw team een nieuwe kijk op hun werk en op elkaar. Het kan een memorabele gelegenheid zijn waar belangrijke vaardigheden worden ontdekt en banden worden gesmeed.

Laat de BluePoint locaties in Antwerpen, Brussel en Luik jouw de juiste ruimte bieden voor jouw volgende productieve vergadering!  Wij hebben een zeer ruime keuze aan modulaire zalen met verschillende capaciteiten, die gebruikt kunnen worden voor een groot aantal vergaderingen en activiteiten. Ruimte is geen probleem!

BluePoint zorgt voor al het nodige materiaal en de beste technische ondersteuning voor een professionele vergaderopstelling!

Wij respecteren sociale afstand, onze cateringconcepten zijn veilig en wij hebben geïnvesteerd in betrouwbare hulpmiddelen om veilig te kunnen vergaderen.

Maak een afspraak via marketing@bluepoint.be of contacteer ons via +32 2 706 88 00.