Ontdek hoe technologie deel uitmaakt van het DNA van BluePoint!

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
07-02-2024

 

12 21 b banner 1

Technologie en evenementen, het is een onmisbaar samenspel in de wereld van live communicatie en event marketing. Met de juiste technologie zijn er zoveel mogelijkheden om jouw event zo efficiënt mogelijk te maken, jou te ontlasten van bepaalde taken of gewoonweg jouw event te laten schitteren!  Het gebruik van innovatieve technologieën zorgt ervoor dat je jouw event naar een hoger niveau kan tillen.
En daar zorgt BluePoint voor!

De BluePoint locaties in Antwerpen, Brussel en Luik  liggen aan de rand van de stad en beschikken over meer dan 50 vergader-, congres en evenementenruimtes. Dit betekent dat je een ruime keuze hebt aan verschillende types zalen voor kleine en grote bijeenkomsten. Er is plaats voor evenementen van 10 tot 600 personen.

 

Een vlekkeloze projectie

Je kan bij ons terecht voor fysieke, hybride of online meetings en evenementen.  Al deze vormen van bijeenkomsten moeten uiteraard ondersteund worden door technologie. Of het nu gaat om een vergadering of een groot congres, elke ruimte bij BluePoint is uitgerust met moderne en slimme presentatieapparatuur en AV-tools. 

Zo zijn de grootste evenementenzalen in BluePoint Brussel uitgerust met een mooi staaltje projectie! We kozen voor enorm grote projectieschermen, gecombineerd met twee 4K projectoren.  Er wordt simultaan geprojecteerd op ruim 50m2! Een staaltje toptechnologie dat zorgt voor een ongezien showeffect en live ambiance tijdens jouw evenement of presentatie!

 12 21 b picture 11

 

Nog meer wauw-effect?

Heb je al gehoord van 3D video mapping? Deze technologie laat het toe om 3D-beelden te projecteren op een statisch voorwerp op het podium.  Je mag er zeker van zijn dat deze technologie zal zorgen voor een ‘wauw-effect’ en vele monden zal doen openvallen.  Het maakt jouw presentatie gegarandeerd spectaculairder en zorgt voor een sfeervolle aankleding van jouw event zonder dat het de aandacht van jouw toeschouwers afleidt. 

 12 21 b picture 13

 

Perfecte geluidskwaliteit

Ben je zelf al eens naar een congres geweest waar je de spreker niet kon verstaan? Of misschien zat er vertraging tussen het spreken en het uitzenden van het geluid?  Niets zo vervelend!
Bij BluePoint zorgen we voor een onberispelijke geluidskwaliteit.  We kozen voor een integratie van de luidsprekers in het plafond van onze zalen.  Dit is een garantie voor een perfecte geluidsbalans en akoestiek.

Ook onze terrassen, tuin en dakterras zijn voorzien van het nodige geluid zodat je daar zeker niet op sfeer en gezelligheid moet inboeten.

Daarnaast beschikken we ook over professionele draadloze microfoons. Je hebt zelfs de keuze tussen een hand-, dasspeld-, of tafelmicro.  En wil je echt eens gek doen en jouw publiek bij jouw presentatie betrekken? Kies dan voor de Catchbox microfoon!  Dit is een draadloze microfoon in de vorm van een kubus en een flinke rage in de AV wereld want het is de eerste microfoon ter wereld waarmee gegooid kan worden. De zachte kubus met ingebouwde microfoon is daarmee niet alleen een functionele, maar ook een leuke toevoeging voor al jouw presentaties, brainstormsessies, workshops en meetings. 

12 21 b picture 7

 

LED there be light…

Dankzij LED verlichting zorgen we ook voor een kleur- en lichtspektakel.
LED verlichting zorgt voor originele en scherp zichtbare kleuren.  Bovendien is het ook veiliger en zuiniger.  En belangrijk pluspunt voor BluePoint! Onze verlichting stelt ons in staat om alle mogelijke licht-en kleureffecten te creëren.  Naast onze vaste installaties, kan je ook gebruik maken van onze draagbare verlichting.  Sowieso handig om bepaalde decors extra in de ‘spotlight’ te zetten.

 12 21 b picture 1

 

Green Key opnamestudio

Eén van de nieuwste toevoegingen aan BluePoint Brussel, is er ééntje waar we heel trots op zijn!
Vanaf februari 2022 kan je ook bij ons terecht voor een professionele state-of-the-art 3D Green key opnamestudio.  Met een oppervlakte van 100m2 en een podium van 70m2 is dit één van de grootste studio’s van Brussel!  De studio is ook volledig uitgerust met een vaste regie, kleedkamer met make-up ruimte en een lounge area.  5 Gloednieuwe camera’s staan klaar om al jouw moderne videoprojecten op te nemen!  Het wordt een pareltje!  

Wil je hier meer over weten? Dowload hier de technische specificaties van de studio!

 12 21 b picture 9

Wist je dat BluePoint ook beschikt over een kleinere ‘self-service’ green key opnamestudio?
Deze kan je terugvinden in de Tech.Lounge op de vierde verdieping in het BluePoint Brussel gebouw. Hier kan je zelf, in 5 eenvoudige stappen, jouw eigen video opnemen.  Meteen klaar om te delen op jouw social media of website. En je kan er bovendien jouw eigen personaliseerbare achtergrond op het green screen instellen. Handig toch! 

12 21 b picture 12

 

To podcast or not to podcast?

De podcast wint aan populariteit en dat is niet zonder reden: het is een gemakkelijke manier om je te vermaken en dit waar en wanneer jij dat wilt.

Podcasts zijn audio-uitzendingen die je op je eigen tijd kan beluisteren, en dit zonder commerciële onderbrekingen. Interviews, solopodcasts, conversaties, nieuws, hapklare content: verschillende formats zijn mogelijk. Voor bedrijven zijn podcasts een ideale manier om waardevolle, diepgaande informatie te verstrekken aan hun publiek: het versterkt de relatie met het reeds bestaande publiek én het vergroot het bereik naar nieuwe luisteraars. Klinkt interessant hé?

En bij BluePoint Antwerpen, kan je meteen aan de slag.  Onze podcast studio is een self-service studio zodat je er in no time een boeiende podcast kan opnemen. Toch hulp nodig, geen probleem! Indien gewenst kan je beroep doen op één van onze AV-specialisten!

 12 21 b picture 5

 

Creatieve ruimtes boosted by Tech!

Op zoek naar een kleinere ruimte voor creatievere events? Ook hier kan BluePoint je helpen!
In de digitale brainstorming ruimte heb je niet langer pen en papier nodig.  Connecteer online met je smartphone op het grote digitale scherm en deel jouw ideeën.  Geen post-its meer nodig voor een boeiende brainstormsessie!

De Classroom of the future biedt een digitale leerzone aan waar bedrijven hun opleidingen kunnen geven en dit ondersteund door technologie.  De oppervlakte van 150m2 kan verdeeld worden in één grote leerzone en 4 kleinere werkzones die uitgerust werden met digitale leertafels.  

 11.jpg

 

Hebben we jouw interesse gewekt?

BluePoint is jouw one-stop-shop voor zowel jouw live, hybride als virtuele evenementen.
We zetten in op de nieuwste technologieën en technieken om het maximum uit jouw bedrijfsevent te halen.  BluePoint staat voor topapparatuur voor video conferencing en livestreaming, innovatieve presentatietools, ultrasterke wifi en een veilige IT-infrastructuur! Wij bieden talrijke eventfaciliteiten en bovendien kan je rekenen op de jarenlange ervaring van onze event advisors!

Kijkje nemen?
Neem gerust contact met ons op om al onze technologieën van dichtbij te bekijken! 
Bel naar het nummer +32 2 706 88 00 of mail naar marketing@bluepoint.be