Medische congressen en opleidingen: 5 goede redenen om voor een conferentiecentrum te kiezen

Tags:
Blog NL
Evenementen & Vergaderingen
13-05-2024

 

Nationale en internationale congressen of opleidingen zijn een belangrijk aspect van de verschillende medische beroepen. Ze brengen gezondheidswerkers, hooggeplaatste vertegenwoordigers van de gezondheidsautoriteiten, fabrikanten van farmaceutische producten en medische apparatuur en verenigingen die de belangen van het beroep verdedigen, samen. Er worden verschillende medische specialismen besproken en in sommige gevallen is het bijwonen van dit soort evenementen zelfs verplicht om het beroep te mogen uitoefenen. Dergelijke gelegenheden vereisen daarom een locatie die qua infrastructuur goed is uitgerust en gemakkelijk toegankelijk is.

 

Het huren van een locatie voor een wetenschappelijk of gezondheidsgerelateerd evenement is een harde noot om te kraken . Is de locatie gemakkelijk bereikbaar met verschillende transportmiddelen, vooral voor jouw internationale gasten? Is de ruimte voldoende uitgerust voor het gebruik van presentatie- en demonstratiemateriaal? Is er genoeg ruimte voor de partners en sponsors van het evenement? Dit zijn slechts enkele van de criteria waarmee je rekening moet houden als je op zoek bent naar een evenementenlocatie voor je medische congres of opleiding.

Zoals we verderop in dit artikel zullen zien, kan het negeren van een van deze criteria de organisatie van het evenement snel ondermijnen en invloed hebben op de algehele ervaring van je deelnemers. Het is dus geen toeval dat conferentiecentra een alles-in-één aanpak ontwikkelen die ervoor zorgt dat evenement zorgeloos is.

 

 

Live heeft de voorkeur

De beperkingen die werden opgelegd tijdens de gezondheidscrisis hebben een impact gehad op de werkgewoonten op alle niveaus. Na een 'gedwongen' overschakeling op virtuele technologie, die het beheer van medische evenementen vrij complex maakte, keerde de sector snel terug naar persoonlijke ontmoetingen, die beter geschikt waren voor uitwisselingen tussen de betrokken partijen.

 

Een medisch evenement organiseren in Antwerpen of Luik? Zo gemakkelijk met BluePoint!

 

Hier zijn 5 uitstekende redenen om jouw medische conferentie of training in een conferentiecentrum te houden.

 

1. Een ideaal gelegen en gemakkelijk toegankelijke locatie

Zoals we allemaal weten, hebben artsen vaak een druk schema. Het is dan ook niet vreemd dat de opkomst sterk afhankelijk is van de locatie van het evenement. Door te kiezen voor een locatie die ideaal gelegen is en goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, wordt het leven van je gasten een stuk eenvoudiger en worden ze aangemoedigd om het evenement niet te missen.

BluePoint gaat nog een stap verder: elk van onze conferentiecentra heeft zijn eigen privéparkeerplaats en elektrische oplaadpunten. Je hoeft dus niet van tevoren op zoek te gaan naar een parkeerplaats!

 

2. Een modulaire ruimte aangepast voor  subgroepen en exposanten

Breakout-sessies worden vaak over het hoofd gezien en zijn een krachtig middel om alle specialismen die tijdens het evenement aan bod komen, aan bod te laten komen en de betrokkenheid en het delen van informatie/kennis te vergroten. Heeft je evenement grote ruimtes nodig om je partners en sponsors te ontvangen voor hun tentoonstellingsmateriaal? In dat geval kan het een goed idee zijn om een of meer speciale ruimtes te reserveren: dit zal de algehele ervaring van je evenement en die van de deelnemers verbeteren.

Ook hier blinken moderne conferentiecentra uit door de flexibiliteit die ze bieden: het boeken van een plenaire zaal en een paar breakoutzalen op één plek is kinderspel. Waarom niet dus?

 

3. Geavanceerde technologie voor  presentaties en livestreams

Sprekers moeten hun presentaties in alle eenvoud kunnen geven, zonder zich ook maar een moment zorgen te maken over de technische aspecten. Bovendien moeten hedendaagse wetenschappelijke presentaties gebruik kunnen maken van moderne audiovisuele hulpmiddelen om ze begrijpelijker te maken. Dit omvat uiteraard video en livestreams voor sprekers in het buitenland.

Volledig verbonden evenementruimten met eigen projectieapparatuur zijn natuurlijk ideaal hiervoor . Wanneer je  ervoor kiest om jouw evenement met BluePoint te organiseren, profiteert je  ook van ultra-reactieve technische ondersteuning ter plaatse in geval van problemen. Ontdek onze mogelijkheden >

 

4. Geïntegreerde cateringopties

Wordt de training of medische conferentie 's avonds of overdag gegeven ? Voorzie je een netwerksessie waarbij versnaperingen worden aangeboden?

Maak je programma pittiger met intelligente catering om tijd te besparen en ideaal te kunnen netwerken tussen partners. Onderschat in elk geval niet de positieve impact die een pauze kan hebben om je dorst te lessen en weer op krachten te komen en tegelijkertijd ideeën uit te wisselen met gelijkgezinden

De meest gebruikelijke oplossing is om een externe cateraar in te schakelen om de menu's te bereiden en de service te verzorgen. Dit vereist echter bijkomende coördinatie . We raden daarom aan om een conferentiecentrum te gebruiken met een eigen professionele cateringservice.  De volledige planning wordt gecentraliseerd en organisatorische kopzorgen vallen weg.

 

Ontdek waarom BluePoint jouw voorkeurspartner is voor alles-in-één oplossingen

  

5. Beveiliging en accreditatiecontrole

Aangezien medische opleidingen en conferenties in wezen bijeenkomsten zijn die voorbehouden zijn aan geaccrediteerde experts, is het essentieel om een professionele receptie te hebben om accreditaties te controleren en badges uit te delen.

Een centrum met een eigen beveiligingsdienst en toegangscontrole op de verschillende verdiepingen zijn andere kwaliteitskenmerken die je in overweging moet nemen bij het maken van je keuze.

 

Deze professionals in de gezondheidszorg vertrouwen op BluePoint:

 

Logo Entreprises Santé

 

Plan je een medisch of wetenschappelijk evenement?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding door onze faciliteiten!