Hoe kun je netwerken een interessantere ervaring maken?

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
24-01-2019

De meeste succesvolle bedrijfscontacten worden nog altijd face-to-face gemaakt, dus een bedrijfsevenement organiseren is zeker niet compleet zonder geplande tijd voor netwerken. Om dit net zo interessant te maken als het hoofdevent, kun je deze vijf tips voor netwerkmomenten opvolgen.

 

Speed networking

Een combinatie van de elevator pitch en speed dating; dit is wat speed networking inhoudt. Elke gast krijgt de kans om een kort gesprek te voeren met een andere deelnemer en indruk te maken, en gaat daarna verder naar de volgende persoon. Dit is een goede manier om elkaar te leren kennen en te kiezen met wie zij graag verder willen netwerken tijdens de rest van jouw evenement.

 

Event app

Event app

Een onbekende aanspreken is veel minder ongemakkelijk als je wat achtergrondinformatie over ze weet. Dit is mogelijk via een event app; deze somt een lijst op van alle sprekers en deelnemers van het evenement, inclusief wat achtergrondinformatie. Sommige event apps bieden zelfs de mogelijkheid om een meeting te plannen met andere gasten, wat netwerken nog gemakkelijker maakt!

 

Hands-on networking

Plan een activiteit die zorgt dat mensen moeten samenwerken. Organiseer een korte teambuilding workshop dat mensen als een kleine groep laat werken. Dit dwingt je deelnemers om te communiceren en maakt netwerken veel gemakkelijker. Een simpele manier om dit te doen, is een groepsopdracht opstellen waarin de deelnemers de kennis moeten implementeren die ze zojuist in de presentatie opgedaan hebben.

 

Spellen en competities

art board game challenge 163064

Om je gasten minder terughoudend te maken, kun je een wedstrijd bedenken om ze op anderen af te laten stappen; je kunt bijvoorbeeld een quiz organiseren waarin de gasten vragen moeten beantwoorden over de andere deelnemers. De persoon die met de meeste anderen genetwerkt heeft zal de meeste antwoorden weten en een award of prijs winnen. Stel je gasten aan het begin van het event op de hoogte van deze wedstrijd, zodat ze hun best gaan doen om zoveel mogelijk mensen te leren kennen om de quiz te kunnen winnen.

Hoe makkelijker en leuker je het voor je gasten maakt, hoe meer kans je hebt dat ze zullen netwerken en je evenement verlaten met zowel een positieve ervaring als nieuwe connecties!