Hoe til je jouw online event naar een hoger niveau ? Ontdek de meerwaarde van live streaming vanuit een professionele opnamestudio!

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
Online evenementen & Opname studio
09-02-2021

 

02 21 blog banner

Livestreams, webinars en online events, zijn vandaag niet meer weg te denken uit het professionele leven. Online events maken dan ook noodgedwongen een opmars ten opzichte van live events, en bedrijven kunnen hun live evenementen ook niet langer uitstellen, zonder in te boeten op de marktaandelen.
Maar wat als je niet over de  juiste apparatuur en ruimte nog de kennis beschikt, om zelf een online event te organiseren?

De langdurige pandemie heeft intussen bewezen dat bedrijven hun doelgroep online moeten benaderen, om de business continuïteit te bewaren en hun toekomst en omzet te verzekeren.

02 21 picture3

Het is intussen ook overduidelijk dat het online uitzenden van evenementen, ook bekend onder de naam ‘live streaming’, vele voordelen heeft:

  • Online is snel inzetbaar omdat er minder voorbereidingstijd nodig is
  • Online zorgt ervoor dat het aantal deelnemers onbeperkt is
  • Een live uitzending geeft je grenzeloos bereik, er zijn geen afstands- of reisbeperkingen voor deelnemers
  • Online is duurzaam en milieuvriendelijk omdat er minder verplaatsing mee gepaard gaat.
  • Live streaming is breed inzetbaar en langdurig, events kunnen ook uitgesteld bekeken worden.
  • De deelname is laagdrempeliger waardoor u meer kans heeft op hoge kijkcijfers
  • Online is 100% COVID-proof

 

Ben je overtuigd om jouw volgend evenement ook live uit te zenden?

02 21 picture1

Hoe kan een professionele opname- of livestream event studio jou hierbij helpen?

Kies voor een professionele omgeving met technische apparatuur en ondersteuning
In plaats van een bedrijf te vragen om naar jouw kantoor te komen en technische problemen te riskeren tijdens het uitzenden, kan je beter beroep doen op een professionele ruimte, die ervoor gemaakt is om opnames te maken en deze uit te zenden. Alle technische apparatuur en bijhorende connecties zijn er voorzien er is ook voldoende bandbreedte om een evenement online uit te zenden. Dankzij de professionele begeleiding van het productie team, kan je je volledig concentreren op de inhoud van het online evenement.

Geniet van een vlekkeloze opname en een kwalitatieve uitzending
Kwaliteit is ontzettend belangrijk om met jouw online event indruk te maken op jouw doelgroep en ervoor te zorgen dat ze niet afhaken tijdens de uitzending. In plaats van de toevlucht te nemen tot jouw eigen vergaderzaal, kan je beter kiezen voor een professionele omgeving waar jouw product, dienst of gelijk wel onderwerp het best in de kijker wordt gezet.

Bepaal je eigen sfeer
Wens je een hippe, chique, of tech omgeving – het juiste decor voor een live uitzending helpt bij  het overbrengen van jouw boodschap.
Kies voor een talkshow-achtige setting met een grote tafel waaromheen de gasten plaatsnemen. Een andere mogelijkheid is het gebruik van luxe fauteuils, waardoor er een huiskamer-achtige setting ontstaat.
Heb je meerdere of een hele reeks online evenementen voorzien, dan kan het gebruik van dezelfde herkenbare ruimte voor jouw online event jouw merk versterken en continuïteit bieden in deze overvolle internet-wereld!
In een green key studio kan de volledige ruimte gepersonaliseerd worden naargelang jouw wensen. Een groot voordeel van een green key achtergrond, is ook dat het decor in één click aangepast kan worden.

Maak gebruik van speciale technologie om ‘layers’ toe te voegen aan de opnames
De productiemedewerkers van een professionele studio beschikken over de nodige technische snufjes en software, om jouw presentatie nog indrukwekkender te maken. Denk hierbij aan een correcte belichting, de overgang van een spreker naar video-opname, de interventie van andere sprekers via teams of een ander platform, het inlassen van een survey of een aparte poll.  Ze kunnen ook logo’s en namen van sprekers toevoegen.
Je kan alle benodigdheden en wensen bespreken met een ervaren productie team.

Aan jouw de keuze: eerst de opname en dan pas uitzenden of onmiddellijk live gaan
Heb je twijfels om onmiddellijk live te gaan met jouw boodschap? Maak dan eerst een opname vooraleer je deze gaat uitzenden. Of je nu onmiddellijk live gaat of niet, het voordeel van een opname is dat je ze kan hergebruiken. Jouw doelgroep kan de opname live of uitgesteld bekijken en je kan een opname ook in aparte stukjes promoten op social media bijvoorbeeld.

02 21 picture2

Wil je zelf een opname maken en deze rechtstreeks uitzenden?

BluePoint biedt je een totaaloplossing voor een geslaagde video opname en online uitzending!
Of het nu gaat om een virtual event, een online productpresentatie, een webinar of een andere, BluePoint is een one-stop-shop voor jouw online event noden!

Verschillende ruimtes kunnen volledig ingericht worden in functie van jouw wensen.
Ons ervaren productieteam garandeert een ondersteuning voor, tijdens en na jouw evenement.

In de professioneel ingerichte studio’s, voorzien we al het nodige materiaal voor een geslaagde videoproductie.
Wij zorgen voor de decoratie en belichting,  de video- en audioproductie en de live uitzending, met mogelijkheden tot interactie met jouw doelpubliek.
De opnamesets zijn ruim, zodat social distancing geen probleem vormt. Er is geen tijdverspilling met op- en afbouw, want de studio's zijn in no-time klaar om in gebruik te nemen.
Daarnaast zijn onze drie locaties uitstekend bereikbaar zowel met de auto als het openbaar vervoer en beschikken ze over ondergrondse parkeergelegenheid.

Neem nu contact op met uw BluePoint event-expert en bespreek onze mogelijkheden!
BluePoint Antwerpen - BluePoint Brussel - BluePoint Luik

Maak gerust een afspraak via marketing@bluepoint.be of contacteer ons via +32 2 706 88 00.