Hoe technologie onze manier van werken veranderd!

Tags:
Kantoorverhuur & Coworking
20-05-2019


how technology is changing blog

Innovatie en technologie hebben de manier waarop we werken fundamenteel veranderd en hebben de organisaties de afgelopen jaren een nieuwe vorm gegeven. Bedrijven veranderen en integreren hun bedrijfsprocessen om veel meer gestroomlijnd te zijn en de manieren van communiceren hebben de werkwijze en snelheid van samenwerken wereldwijd sterk beïnvloed. Je zou kunnen zeggen dat technologie een facilitator is, die de hele workflow soepel en op koers houdt. Wat zijn de grootste veranderingen en hoe beïnvloeden ze de moderne werkplek?

1. Op afstand en wendbaar werken

Technologie maakt werken op afstand mogelijk. Het succes van deze nieuwe, meer flexibele manier van werken, is volledig afhankelijk van de toegang tot de juiste tools en technologie die het personeel in staat stelt om te werken waar, wanneer en hoe ze willen.  Tegenwoordig kan een bedrijf verschillende afdelingen, die zich in verschillende landen bevinden, bij de workflow betrekken zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie.  Dit betekent ook dat een bedrijfseigenaar het beste talent over de hele wereld kan aantrekken zonder zich zorgen te moeten maken over de connectiviteit. 

We leven in een wereld waar we gewoon een smartphone of laptop bij de hand nemen en aan de slag kunnen. Daarom lijkt een gemeenschappelijke werkplek voor alle medewerkers van het bedrijf steeds minder nuttig.  

Dit is een van de redenen waarom het succes van co-working wereldwijd toeneemt. Wendbaar werken in een trendy en creatieve sfeer met een flexibele kantoorinrichting is nodig om het personeel een keuze aan verschillende werkplekken te bieden, afhankelijk van de aard van het werk en de stemming.  

2. Productiviteit en samenwerking als nooit tevoren

De werknemers van vandaag zijn productiever dan ooit. De impact van technologie en communicatiemiddelen heeft de snelheid van het bedrijf exponentieel verhoogd.  Technologie heeft ons geholpen efficiënter te zijn dan ooit tevoren. Wat vroeger uren duurde, kan nu slechts enkele minuten duren. Berichten kunnen direct naar collega's of klanten over de hele wereld worden verzonden en er zijn nieuwe vergadertechnologieën geïmplementeerd, zoals videoconferentie-technologie en het delen van bestanden in de Cloud, om de algehele workflow te verbeteren. Mensen beginnen zich te realiseren dat werken in een team gemakkelijker is dan ooit tevoren.  Tools zoals digitaal brainstormen bieden nieuwe mogelijkheden en versnellen projecten en innovaties.  

Het is belangrijk om zoveel mogelijk van deze nieuwe technologieën te implementeren in een werkplek om de productiviteit te verbeteren.  

3. Technologie draait vooral om mensen

Dankzij de nieuwe technologieën waarover uw medewerkers beschikken, werken ze harder en efficiënter dan ooit.  Werknemers passen hun werktijden ook aan op de momenten dat ze het meest productief zijn.  Het is daarom erg belangrijk om uw medewerkers te belonen voor hun harde werk en ze tevreden en ontspannen te houden.   Wanneer een werknemer ook waardering krijgt voor het harde werk dat hij of zij verricht, neemt de efficiëntie zelfs toe!   

Het aanbieden van een aantal game- of relaxatiezones op de werkplek is een fantastische manier om de energie en productiviteit van werknemers te stimuleren! Dergelijke elementen zijn een geweldige manier om de interpersoonlijke relaties, de communicatie en de band binnen een team te verbeteren.  Ze stellen medewerkers in staat om snel hun batterijen terug op te laden. Het enige wat u echt nodig heeft is een speciale ruimte die uitnodigend en rustig is.  

Werknemers trekken zich graag terug in "lichte gemeenschappelijke ruimtes met veel ruimte om onder het genot van een heerlijk kopje koffie te kletsen of om elkaar uit te dagen voor een snel pool spelletje! 

 Pool Table

Wilt u een productieve werkplek testen die is uitgerust met de nieuwste technologieën en leuke en creatieve ontspanningzones? 
Ontdek dan de Tech.Lounge coworking ruimtes in Brussel of Antwerpen!

De creatieve ruimtes voldoen aan alle eisen van een productieve werkplek en kunnen ook op kortere termijn (per maand) gehuurd worden. Tech.Lounge biedt geavanceerde technologische mogelijkheden in de brainstorm arena, de opnamestudio en de volledig digitale trainingsruimte van de toekomst.  

Naast onze verschillende werkplekken bieden wij ook verschillende ontspanningsfaciliteiten aan zoals een loungehoek en een gamezone met pooltafel en vintage arcadespellen! Leer je collega's kennen terwijl je ontspant op ons dakterras of in onze aangename tuin of wissel ideeën uit tijdens een heerlijke koffiepauze in onze trendy Amerikaanse Airstream food truck!  

Boek een sitebezoek via marketing@bluepoint.be of neem contact op met onze kantoorexperte via telefoon +32 (0)2 706 88 21.