Hoe organiseer ik een inspirerend seminarie?

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
20-05-2019

motivational seminar 1

Al gehoord van Ted x of 'inspirational talks'?

Deze bestaan uit toespraken van opeenvolgende motiverende sprekers tijdens een seminarie of conferentie met als doel hun deelnemers op diverse vakgebieden, zowel professioneel als privé, te inspireren en te motiveren. 

Sprekers krijgen over het algemeen de kans om ‘de presentatie van hun leven’ te geven en hun eigen expertise, een bepaald project, een idee of een visie toe te lichten. Het verschil met een gewone voordracht is dat de sprekers hun hart en ziel in de presentatie leggen. Hun sprankelend en inspirerend betoog en persoonlijke drijfveer maakt meestal veel indruk op de deelnemers.  

Diverse vakgebieden zoals technologie, entertainment, design en ook psychologische aspecten komen aan bod maar ook andere thema’s zijn mogelijk. Sprekers beschikken over een relatief gelimiteerde tijdsspanne waardoor ze zeer kundig en doelgericht van start gaan en geen moment tot verveling mogelijk maken.

Vaak worden deze presentaties ook afgewisseld en luchtiger gemaakt met optredens van comedians, muzikanten of dansers.

Dankzij de video-opnames blijven dergelijke presentaties ook achteraf beschikbaar en worden deze ook wereldwijd online bekeken.

Welke zijn de voordelen van het organiseren van een dergelijk evenement? 

 • Bedrijfsimago en reputatie
  Met de juiste sprekers, trekt u ook een interessant publiek aan.  Uw seminarie kan een hub worden voor veranderingen in de sector en tegelijkertijd nieuwe netwerk opportuniteiten bieden voor deelnemers. Organiseert u dergelijke seminaries op regelmatige basis dan groeit ook de reputatie van uw bedrijf

 • Communicatie en media aandacht
  Dergelijke evenementen geven u voldoende mogelijkheid om te communiceren via diverse communicatiekanalen. Informatie rond sprekers en de event trends die u volgt, geven u niet enkel een grotere online aanwezigheid maar ook veel geloofwaardigheid en dat zal ook de media niet ontgaan.

 • Beloon uw bestaande klanten en vergroot uw bereik
  Geef uw bestaande klanten waardevolle content en laat ze netwerken en ervaringen uitwisselen met nieuwe potentiële klanten. Uw bereik zal snel toenemen.

 

Het organiseren van uw eigen motiverende seminarie vereist uiteraard de nodige planning.

Tips & tricks voor de organisatie van een inspirerend seminarie : 

 • Nodig enkel zeer deskundige sprekers uit.
  Maak een zeer goede selectie van uw sprekers. Het is erg belangrijk dat de spreker over de nodige vakkennis beschikt en deze boodschap ook helder en inspirerend kan overbrengen.

 • Kies de juiste locatie voor uw seminarie.
  Zorg dat de venue over een passende ruimte beschikt voor zowel het seminarie alsook de ontspannings-en netwerkruimtes. Ook op technologisch vlak moet de locatie perfect zijn. Een motiverende speech komt nog beter over met de nodige show-effecten. Een simpel projectiescherm volstaat hiervoor niet. Vraag bij de locatie zeker na welke mogelijkheden ter beschikking staan om jouw event nog krachtiger te maken. Video mapping en het gebruik van een social media wall zijn zeker een aanrader.

 • Zorg voor voldoende momenten van ontspanning en networking.
  Ook tijdens de pauzes wordt er ingezet op netwerken en communicatie tussen de deelnemers. Voorzie hier leuke activiteiten en ontspanningsmogelijkheden zoals een kickertafel, boksbal, pooltafel. Daarnaast kan je kiezen voor een intermezzo van muziek, comedy, dans, interactieve demo’s en vooral creatieve en trendy catering.  

 • Overweeg een video-opname of live streaming.
  Wanneer u uw evenement opneemt of uw doelgroep de mogelijkheid geeft om live of uitgesteld te kijken, bereikt u veel meer mensen met uw boodschap en wordt de ROI (return on investment) veel groter.  

 

Hebben we u voldoende geïnspireerd om zelf aan te slag te gaan? 

De conference centers van BluePoint Meet.Work.Tech. helpen u graag verder met de organisatie van uw eerstvolgende inspirerende evenementen! 
Wij bieden u de meest innovatieve technologische ondersteuning aan en onze event experten zorgen voor maximale on site support en een vlekkeloze organisatie. Samen creëren we uw ‘new generation’ event! 

Maak nu een afspraak voor een bezoek aan één van onze sites in Antwerpen, Brussel of Luik via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00.