Hoe kun je in een crisissituatie op afstand brainstormen?

Tags:
Online evenementen & Opname studio
12-03-2019

Zit je thuis vast? Dwingen klimatologische, politieke of gezondheidsomstandigheden je om je te isoleren? En toch moeten uw team meetings gehouden worden om de continuïteit van uw activiteiten te garanderen. Heb je er ooit aan gedacht om een brainstormsessie te organiseren om de situatie te deblokkeren? In tijden van crisis zou een brainstormsessie tussen collega's, u in staat kunnen stellen om het probleem vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken en de juiste beslissingen te nemen, terwijl u projecten vooruit helpt en op moeilijkheden anticipeert.

Gelukkig kunt u met de nieuwe digitale online brainstormplatforms niet alleen een vertrouwelijke en productieve brainstormsessie houden, maar ook creatief blijven, zelfs op afstand!

digital brainstorming

We hebben allemaal de ervaring gehad om deel te nemen aan een brainstormsessie die niet het gewenste resultaat opleverde. Hier zijn enkele tools die u zullen helpen het meeste uit uw volgende brainstorming te houden, zelfs op afstand met behulp van Nureva's real-time samenwerkingstool.

1. Wees voorbereid

Maak een "brainstormbriefing" op en voeg deze toe bij uw uitnodiging. Geef een duidelijk doel mee alsook eventuele relevante achtergronddocumenten. Zo kunnen de deelnemers de tijd nemen om zich vertrouwd te maken met het onderwerp voordat de brainstorm begint en worden allen aangemoedigd om informatie te delen.

Vergeet niet om de link naar uw Nureva canvas te sturen die u van tevoren heeft voorbereid en die zal dienen als ondersteuning voor alle ideeën die in real time worden gegenereerd tijdens uw virtuele brainstormvergadering.

2. Profiteer van de voordelen van digitale technologie

Een van de redenen waarom digitale whiteboards zo goed werken in brainstormsessies is dat door het uitschrijven en tekenen van elk idee, de deelnemers het verband en de relatie tussen de ideeën beter kunnen visualiseren. Gebruik daarom bij voorkeur een tablet, als je die hebt om nog creatiever te zijn. Gebruik hulpmiddelen zoals aantekeningen, schetsen, aangepaste sjablonen, en nog veel meer.

Dankzij de digitale brainstormtools is het nu echt mogelijk om deel te nemen aan een sessie, ongeacht uw locatie in de wereld of uw communicatiemiddel (computer, smartphone, tablet), op voorwaarde dat u over een WiFi-verbinding beschikt.

In een wereld waarin we niet langer immuun zijn voor een gezondheidscrisis, blijkt het gebruik van digitale communicatiemiddelen zeer effectief te zijn voor het behouden van continuïteit van economische activiteiten. Isolatie is dus geen belemmering meer voor de uitwisseling van ideeën.

Bovendien blijven dankzij de "cloud" alle uitgewisselde ideeën en informatie beschikbaar voor het realiseren van uw conclusies of het hervatten van uw sessie daar waar u ze heeft verlaten.

3. Kies het tijdstip en indien mogelijk een aangepaste omgeving

De beste ideeën komen vaker tot stand in een creatieve en ontspannen sfeer dan rond een vergadertafel in uw eigen kantoor. Wanneer er geen isolatie nodig is, kan u een creatieve ruimte gebruiken in combinatie met remote technologie.

Wat tijdstip betreft van een brainstorming, geef de voorkeur aan de voormiddag in plaats van de namiddag, omdat de geesten dan scherper zullen zijn.

Organiseer brainstorming sessies niet al te regelmatig , zodat u geen averechts effect krijgt. Een maandelijkse bijeenkomst wordt over het algemeen aanbevolen.

4. Gebruik een ervaren moderator

Een externe moderator kan u helpen bij het uitvoeren van uw creatieve brainstormsessie. Een expert zal weten wanneer hij of zij moet aandringen op meer ideeën en hoe hij of zij de discussie kan focussen wanneer de deelnemers zich verliezen. Een getrainde moderator zal minder intimiderend zijn voor de groep dan een directe medewerker. Hij of zij kan ideeën die niet relevant of productief zijn gemakkelijk heroriënteren, zonder anderen in verlegenheid te brengen.

5. Deel onmiddellijk uw conclusies

Real-time digitalisering van ideeën maakt het gemakkelijk om ze te exporteren in elk gewenst formaat. Het is dan mogelijk om de gegevens offline te verwerken en uw bevindingen zonder vertraging te delen. Hoe eerder u ze deelt, hoe meer u uw deelnemers het gevoel geeft dat hun samenwerking heeft geleid tot antwoorden en oplossingen voor het probleem of onderwerp.

 

Hulp nodig bij het organiseren van een remote brainstormsessie?

In de Tech.Lounge in Antwerpen en Brussel kunt u genieten van alle voordelen van de Brainstorm Lounge en de Brainstorm Arena met de Nureva Span muur.

Het systeem combineert een multitouch-oppervlakte met een 40-puntsgevoeligheid met een HD-projector met een ultrakorte focus om zeer collaboratieve teams de tools te geven die ze nodig hebben om revolutionaire resultaten te bereiken.

Tijdens de brainstormsessie heeft u een 3 meter lange digitale wand ter beschikking, die gemakkelijk door meerdere deelnemers tegelijk kan worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat u, en alle andere deelnemers, content en digitale post-its kunnen plaatsen om te delen op het web vanaf uw eigen apparaat om het oppervlak te vullen met een veelheid aan individuele ideeën.

Het resultaat is een effectieve samenwerking tussen collega's dankzij de intelligente technologie van Nureva. Gebruik onze brainstorm ruimtes en technologie om meer ideeën te genereren, de ideeën beter te organiseren en te verfijnen, kortom om u brainstorming sessie omtrent projecten en actualiteit productiever en effectiever te maken.

Neem contact op via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00 of maak een online afspraak.