Hoe kan video mapping waarde geven aan de inhoud van uw presentatie ?

Tags:
Online evenementen & Opname studio
18-02-2019

 

Video mapping, wat is dit eigenlijk?

Het gaat hier over het projecteren van iets visueels op eender welk oppervlak, rekening houdend met zijn vorm en omvang. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld op de voorkant van een gebouw of een 3D decor te projecteren en zodoende het pand of het object tot een dynamisch scherm om te zetten.
De mogelijkheden van projectie zijn dan eindeloos: beelden, video's, lichteffecten, animaties, of zelfs allemaal tegelijk.

Een bestaand object wordt omgevormd tot een virtuele ervaring en biedt de toeschouwers de herinnering van een onvergetelijk evenement.

In de afgelopen jaren is deze technologie zeer succesvol geweest bij culturele evenementen, zoals festivals, nationale feestdagen, artistieke bijeenkomsten, herdenkingsdagen, enz.

 

Hoe zit het nu met professionele evenementen?

Dankzij de technologische ontwikkeling is de video mapping democratischer geworden. Het kan nu op kleinere schaal gebruikt worden voor bedrijfsevenementen. Meestal wordt een vlak oppervlak zoals een scherm, een muur of zelfs de grond gebruikt. Met behulp van een geschikte projector en professioneel materiaal is het ook mogelijk om de mapping op statische of bewegende 3D objecten uit te voeren.

Tijdens productlanceringen, congressen, conferenties of seminaries wordt videomapping vaak gebruikt om logo's, productvideo's, namen van sprekers of nieuws feeds van sociale netwerken te projecteren.

video mapping 5

Deze technologie voegt waarde toe aan professionele evenementen. Het trekt de aandacht van het publiek door middel van visuele esthetiek en houdt de aandacht op de inhoud op een creatieve manier vast. Op deze manier zal een evenement nooit saai zijn en vooral een blijvende indruk achterlaten. 

 

Wat is de toegevoegde waarde voor uw evenement?

  • Gegarandeerd "wow" effect
  • Betrokkenheid en capteren van interesse
  • Diepgaande beleving door sfeer en het thema van het evenement
  • Personalisatie volgens huisstijl
  • Betere return on investment
  • Besparing op vlak van decors, banners en andere communicatiedragers
  • Combinatie van simultane inhoud: muziek, beelden, video's, logo's, iconen, tweetwalls, enz.

 

Video mapping bij BluePoint Brussel

BluePoint Brussels is de eerste eventruimte in België die zijn zaal heeft uitgerust met twee Barco F90-4K13 projectoren. Door hun gelijktijdige gebruik in 4K, kan een ultra brede projectie van 50 m² (12,5m breed bij 4m hoog) worden gerealiseerd. Barco F90 laserfosforprojectoren bieden een superieure beeldkwaliteit aan, die het toelaat om professionele videomapping van professionele kwaliteit waar te maken.

Het is nu mogelijk om elke type inhoud te projecteren op elke plek binnen het vooraf gedefinieerde projectieoppervlak.

Deze nieuwe technologie, gecombineerd met hoogwaardige « geluids- en lichtapparatuur », maakt van uw presentaties een echte interactieve ervaring.

 

 

Bovenstaande video illustreert de verschillende mogelijkheden van videomapping met een real-time tracking systeem in de zaal Einstein van BluePoint Brussels.

Heeft u interesse in video mapping voor uw volgend evenement? Neem contact op via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00.