Een evenementenorganisator is de persoon die een evenement plant en meestal de persoon die het organiseert en rapporteert. De organisatoren zorgen ervoor dat hun evenementen soepel verlopen en als er problemen zijn, lossen ze die op. Zij zijn verantwoordelijk voor het evenement van begin tot eind. Zij zijn degenen die ervoor zorgen dat u een geweldige evenement ervaring heeft!

Tijd om de experten te ontmoeten!

Expert talks Laurent Coessens

"Een interview met Laurent Coessens, External Communications Manager en event organizer bij Agoria."

 

Hoeveel evenementen organiseert u per jaar en voor hoeveel personen?

Laurent: Agoria organiseert meer dan 300 evenementen per jaar. Dit betekent dat we boven de 10.000 aanwezigen zitten.  Het is voor Agoria erg belangrijk om al deze mensen een professioneel evenement en een leuke evenementervaring te kunnen bieden. 

Wat voor soort evenementen zijn dit en voor welke doelgroep?

Laurent: Onze evenemententeams beheren verschillende soorten evenementen: opleidingen, werkgroepen, statutaire vergaderingen, beurzen, economische missies en dienstverlening, netwerking & business development evenementen.  Deze evenementen zijn vooral gericht op onze leden en stakeholders.

Wat zijn uw belangrijkste doelstellingen voor uw evenementen?

Laurent: Onze belangrijkste doelstellingen zijn de nadruk te leggen op de technologie van onze acht bedrijvenclusters, de technologie van onze leden, maar ook het genereren van business evolutie dankzij netwerkmogelijkheden tijdens het evenement zelf.

Maakt uw evenement deel uit van een marketingstrategie en zoja, kunt u dan dezelfde doelen bereiken zonder evenementen te organiseren?

Laurent: Evenementen zijn inderdaad meer dan ooit een communicatiekanaal op zich.  Sommige van onze evenementen kunnen misschien vervangen worden door het organiseren van een webinar, maar op deze manier verliezen we helaas de netwerkvoordelen van live-evenementen.  Daarom geven we nog steeds de voorkeur aan het organiseren van een evenement voor onze doelgroep.

Hoe kiest u een evenementenlocatie?

Laurent: De selectie en de keuze van de perfecte locatie is gebaseerd op een mix van verschillende factoren zoals de technische mogelijkheden van de locatie, het cateringaanbod, voldoende parkeerplaatsen, toegankelijkheid, moderniteit en look & feel van de locatie en last but not least de flexibiliteit van het evenemententeam ter plaatse.  

Wat zijn de belangrijkste criteria om uw locatiekeuze te maken?

Laurent: Het is zeker een mix van alle bovenstaande criteria. :-) 

 


BluePoint venues zijn hier om u verder te helpen met de organisatie van uw volgende evenement! Wij bieden de meest innovatieve technologische ondersteuning en onze evenementexperts zorgen ervoor dat u de maximale ondersteuning ter plaatse heeft voor een perfecte organisatie. Onze drie locaties zijn centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar met ondergrondse parkeergelegenheden!

Maak een afspraak voor een bezoek aan een van onze locaties in Antwerpen, Brussel of Luik via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of +32 2 706 88 00.


 

Welkom

Kies uw taal

BluePoint taal Nederlands
Nederlands

Welcome

Choose your language

BluePoint language English
English

Bienvenue

Choisissez votre langue

BluePoint langue Français
Français