Delicatessen en decoratie ideeën voor de feestdagen!

Tags:
21-12-2018

Kerst en Nieuwjaar zijn nu heel dichtbij, dus het is tijd om samen te komen met je dierbaren voor een gezellige maaltijd samen. Om deze avond zo feestelijk mogelijk te maken, zullen onze catering experts nu hun tips met je delen! Leer hoe je oesters en champagneflessen opent, en welke decoratie te gebruiken voor de meest feestelijke eettafel..

Pre-dinner: de voorafjes

Niet alle genodigden zullen op hetzelfde moment op je feest verschijnen, maar je wil je gasten ook niet laten wachten. Deze situatie leent zich perfect voor het introduceren van voorafjes: door ze een glas bubbels en oesters als een pre-dinner snack te geven, houd je je gasten tevreden tot de groep compleet is. Oesters en champagne is een klassieke combinatie die perfect past bij de feestdagen, en zonder twijfel je gasten zal imponeren. Weet je niet hoe je oesters bereidt of een champagne fles op een feestelijke manier opent? Deze video zal je beiden leren in een paar snelle, simpele stappen. Voel je vrij om het thuis te proberen en een smaaktest te doen voordat je het serveert ;)


 

Hoofdgerecht: de eettafel

Wanneer al je gasten aanwezig zijn en je hoofdgerecht klaar is om geserveerd te worden, is het tijd om iedereen naar de feestelijk versierde eettafel te leiden. De tafel er mooi uit laten zien, hoeft niet veel geld of moeite te kosten, gebruik simpelweg deze decoratie tips:

 

Verlichting

 

- Lichtjes: of het nu een lichtjessnoer, een mooi verlichte kerstboom, of chique kaarsen zijn, lichtjes zullen elke kamer feestelijk en knus maken. Kaarsen kunnen zelfs onder een pan gebruikt worden als warmhouders van het eten, dus dit is zeker multifunctioneel decoreren!

 

Naamkaartjes with credit

 

- Naamkaartjes: als je wilt verzekeren dat verschillende groepen mengen, leg dan bij elk bord een naamkaartje. Je kunt er zelfs een klein spelletje van maken om de gasten naar hun plek te laten zoeken, door de namen in cadeaudoosjes in te pakken.

 

Midden tafel copy

 

- Less is more: leg niet te veel decoratie in het midden van de tafel, aangezien hier je eten komt te staan. Je hebt waarschijnlijk geruime tijd besteed aan het koken van deze heerlijke maaltijd, dus het is dan wel zo goed om het zonder afleidingen te presenteren.

 

Menu

 

- Menu: print of schrijf tenslotte een opsomming van het eten dat je serveert. Het is simpel, chique en informatief.

 

De belangrijkste tip is natuurlijk om tijd te besteden met de mensen die dichtbij je staan, en samen feest te vieren! Iedereen van BluePoint wenst je hele fijne feestdagen, en een geweldig begin van het nieuwe jaar! Tot ziens in 2019 !