De BluePoint zonnewagen en de World Solar Challenge 2019

Tags:
03-11-2019

Solar team 1

Vraagt u zich soms af voor welke reden BluePoint Meet.Work.Tech. zijn naam heeft gegeven aan de nieuwe Belgische zonnewagen die in Oktober zal deel nemen aan de "Bridgestone World Solar Challenge" in Australië?
Ontdek het verhaal achter het ambitieuze project van 19 gedreven studenten burgerlijk en industrieel ingenieur van de KU Leuven en de ondersteuning door technologiepromotor Agoria en Agoria Real Estate, beter bekend onder de merknaam BluePoint Meet.Work.Tech.

"Bij ‘BluePoint’ zijn we erg fier dat de nieuwe Belgische zonnewagen met dezelfde naam deel zal nemen aan de World Solar Callenge 2019 in Australië", verteld Christian DeKeyser, CEO Agoria Real Estate.

1. De voornaamste reden van onze samenwerking is natuurlijk de link met technologie

Als dochteronderneming van Agoria hecht ook BluePoint veel waarde aan vooruitgang door technologie, reden waarvoor in onze vooruitstrevende conference en business centres in Brussels, Antwerpen en Luik talrijke technologische toepassingen ter beschikking staan om uw business en uw evenementen te ondersteunen.

2. Naast technologie staat ook duurzaamheid centraal in de gebouwen van BluePoint

De vele inspanningen die ons bedrijf levert op vlak van energiebesparing en andere werden al beloond met een ecolabel ‘Green Key’.

3. De 3rde pijler van onze samenwerking is innovatie en ondernemerschap

Bij BluePoint Brussels en binnenkort ook in Antwerpen bieden we naast klassieke kantoren ook zeer attractieve co-working ruimtes onder de merknaam “Tech.Lounge”. Deze ruimtes vertegenwoordigden dé werkplek van de toekomst, voor startende en groeiende bedrijven en alle technologieliefhebbers. Opnieuw een belangrijke link met het jonge en dynamische Agoria Solar Team die de 8ste zonnewagen ‘BluePoint’ hebben ontworpen.

De Tech.Lounge biedt immers creatieve werkruimtes waar vooral ook samenwerking centraal staat. Een ideale plaats om projectmatig te werk te gaan. Ruimtes zoals onze brainstorming arena waar deelnemers met hun smartphone connecteren op een centraal scherm dragen op eenvoudige manier bij tot het ontstaan van nieuwe ideeën en de werkplekken die allemaal technologie ademen bieden meer dan voldoende plaats en mogelijkheden om de ideeën om te zetten in projecten.

"Innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid zijn een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie en liggen dan ook aan de basis van onze samenwerking met het jonge en dynamische Agoria Solar team en hun Belgische zonnewagen, DE BluePoint", besluit Christian Dekeyser.

BluePoint Solar Car 2

De BluePoint is ondertussen al aangekomen in Australië. Volg het verhaal van de Belgische zonnewagen zijn traject door Australië vanaf nu op onze online kanalen en social media. Hoe slaagt de BluePoint van het Agoria Solar Team erin om maar liefst 3.021 kilometer door de Australische woestijn af te leggen, zonder ook maar één liter brandstof te verbruiken? En valt een solar car echt stil bij slecht weer? U ontdekt het allemaal in de komende weken en wij trakteren u zelfs op enkele live verslagen vanuit Australië tijdens de race zelf.

Heeft u vragen over de BluePoint zonnewagen of over de diensten van BluePoint Meet.Work.Tech?
Neem contact op met marketing@bluepoint.be

We houden u op de hoogte van de opkomende afleveringen in de loop van het avontuur. Houd onze communicatienetwerken in de gaten en deel massaal!

  icon facebook  icon linkedin