Coworking @ Tech.Lounge Brussels: De werkplek van de toekomst

Tags:
Kantoorverhuur & Coworking
08-11-2018

Onze gewenste manier van werken is snel veranderd de laatste jaren, vooral vanwege technologie. Meer en meer werknemers hebben daardoor een behoefte ontwikkeld aan een moderne werkomgeving, in plaats van een standaard kantoor. Het antwoord op deze behoefte? coworking.

coworking is een concept dat nu al een tijdje over de hele wereld verspreidt, en het is een ware ‘verstoring’ van de traditionele kantoormarkt gestart. In België is deze verstoring iets later gestart dan in de rest van West-Europa, waardoor wij ons kunnen voorbereiden op wat er naar verwachting zal gebeuren. Wij hadden de mogelijkheid naar andere landen te kijken om ons te helpen besluiten waar wij onze coworking spaces op willen inspireren.

De Tech.Lounge die op de vierde verdieping van BluePoint’s gebouw in Brussel gevestigd is, is een concept van coworking spaces gecombineerd met technologie om ons te helpen op te vallen tussen soortgelijke projecten. De Tech.Lounge is een unieke plek geworden om te werken en bijeen te komen met collega’s and zakenpartners, genietend van de technologische aspecten van de creatieve werkomgeving.

 

De nieuwe manier van brainstormen

BluePoint 36JJ5 1608

Eén van deze technologische aspecten is de Brainstorming arena; een cirkelvormige ruimte waarin de technologie brainstorm sessies verbeterd door het gebruik van smartphones, en het chaotisch gebruik van post-its wegneemt. Iedereen in de meeting, inclusief virtueel aanwezigen, kan actief zijn/haar mening uitspreken en gelijktijdig ideeën toevoegen aan het scherm. Na afloop kan iedereen een overzicht krijgen van de brainstorm sessie, in plaats van foto’s te moeten nemen van de aantekeningen en deze naar de andere deelnemers te sturen.

 

Video-produceren op z’n makkelijkst

BluePoint 14Video recording studio2

Een ander aspect van de Tech.Lounge dat gebruik maakt van de nieuwste technologie, is de opnamestudio. Hierin kan een professionele video geproduceerd worden in enkel vijf simpele stappen. De ruimte is uitgerust met een green key achtergrond, waarop een bedrijfslogo, gebouw, of elk ander beeld (stilstaand of bewegend) kan worden vertoond. De studio biedt niet alleen de mogelijkheid om een video op te nemen, maar ook de optie deze te trimmen en te uploaden naar YouTube of een andere online service.

 

Netwerken en ontspannen

Lounge gaming zone1Lounge gaming zone2

Voor wat ontspanning is de gaming area de ‘place to be’. De Tech.Lounge biedt in deze ruimte een biljarttafel, evenals comfortabele stoelen en banken. Met andere woorden, de perfecte plek om even bij te komen van het werk, of nieuwe connecties te maken! Bovendien zijn er veel kansen om interessante zakenmensen te ontmoeten in een coworking setting.

 

Zou u geïnteresseerd zijn in het huren van een coworking space, of wilt u inspiratie opdoen?
Bezoek de Tech.Lounge op Boulevard A. Reyers 80 in Brussel, of neem een kijkje op de website.