Blended Learning: De nieuwe vorm van educatie

Tags:
06-12-2018

We zijn nooit te oud om te leren. Zelfs na onze studententijd, of 30 jaar werkervaring, is er nog veel te leren over onze eigen industrie en werkwijze. De industrieën veranderen snel, en wij moeten mee veranderen. Zelfs onze manier van lesgeven en leren heeft verbetering nodig. Want hoe kun je een nieuwe methode aanleren, door middel van een oude?

De traditionele methode van lesgeven waar de meesten van ons aan gewend zijn, is die waar een leraar zijn/haar studenten een lading informatie geeft, die de studenten uit het hoofd moeten leren en kunnen opzeggen. Dit resulteert in studenten die grote aantallen informatie kunnen leren, maar niet kritisch kunnen nadenken over het onderwerp, of problemen in de praktijk kunnen oplossen.

E-learning

JJ5 1952

Een meer moderne manier van educatie, is e-learning. Deze methode gebruikt (online) technologie om studenten te betrekken bij de informatie, welke overal en altijd beschikbaar is.

Ondanks dat deze flexibele manier van studeren erg efficient is voor sommigen, is het voor anderen minder succesvol, doordat er geen echte face-to-face interactie plaatsvindt. Dit resulteert in een gebrek aan feedback op het materiaal en de manier van lesgeven. Sommige mensen missen de interactie en persoonlijke connectie van een standaard klaslokaal, en die studenten zouden de informatie verkeerd kunnen interpreteren, zonder het te weten.

 

Blended learning

BluePoint 10a

Aangezien de traditionele manier van lesgeven en de e-learning methode beide hun voor- en nadelen hebben, is het moeilijk te kiezen welke toe te passen. Daarom biedt BluePoint’s Tech.Lounge een nieuw concept in haar zogenoemde Classroom Of The Future, namelijk Blended Learning. Deze methode combineert de sterke punten van beide eerder genoemde methodes, en activeert studenten door het aanbieden van gamificatie, dat een competitief element toevoegt.

Een andere methode dat in combinatie met blended learning worddt gebruikt, is het flipped classroom concept. Dit zorgt ervoor dat e-learning zo activerend mogelijk is voor studenten, door feedback momenten te integreren in het klaslokaal.

The Classroom Of The Future is voorzien van een leergebied met klassieke opzet, en vier kleinere werkruimtes. Naast de traditionele klaslokaal materialen, zijn alle vijf gebieden uitgerust met technologie die het leerproces makkelijker en amusanter maakt, zoals digitale leertafels. Het sterke punt van de leertafels is het feit dat studenten de kans hebben hun lesmateriaal meteen in praktijk te brengen.

 

Zou u meer willen weten over blended learning?
Bezoek onze classroom of the future in de Tech.Lounge op Boulevard A. Reyers 80, Brussel. U kunt ook de Tech.Lounge website bezoeken voor meer informatie over de verschillende gebieden.