Bent u het thuiswerken niet beu?

Tags:
Kantoorverhuur & Coworking
03-11-2019

home office vs coworking

Het kan verleidelijk zijn om vanuit uw eigen huis te werken. Natuurlijk biedt het een aantal leuke voordelen: geen files bij het woon-werkverkeer, extra tijd om wat huishoudelijke klusjes te doen, eventueel zelfs de hele dag in je pyjama te blijven zitten. Maar het biedt ook enkele, niet geheel voor de hand liggende maar grote nadelen die je productiviteit doen dalen en het kan zelfs negatieve gevolgen hebben voor je gemoedstoestand... vooral op de lange termijn.  

Om deze situatie te vermijden, stel jezelf deze 5 eenvoudige vragen: 

1. Stimuleert uw thuisomgeving u genoeg?

De meest briljante ideeën komen naar voren in gunstige dynamische situaties. Uw woning biedt u over het algemeen een gevoel van comfort, welzijn en veiligheid. Door in deze comfortzone te blijven, is het mogelijk dat u niet volledig open bloeit en uw kans om uw volle potentieel te benutten, mist.  

Een creatieve werkomgeving, zoals een trendy co-working space, kan helpen om u en uw hersenen te prikkelen, en ook innovatief te zijn!

2. Kunt u afleiding op uw thuiskantoor vermijden?

Wanneer uw kinderen en huisdieren in huis rondrennen of uw echtgenoot televisie kijkt, heeft dit automatisch invloed op uw concentratie. Sommige van de beste afleidingen wanneer u thuis werkt, kunnen gewoon andere huishoudelijke taken zijn die moeten worden uitgevoerd. Als u niet in een speciale, afgezonderde kantoorruimte werkt, kunt u in de verleiding komen om snel wat andere taken naast uw professionele activiteiten uit te voeren, en helaas zullen al die 'kleine taken' veel van uw tijd in beslag nemen die u anders productief had kunnen besteden

3. Hoe zit het met het gevaar van isolatie en eenzaamheid?

Thuiswerken is handig en comfortabel, maar het kan ook een beetje eenzaam zijn als je dag in dag uit alleen bent. Na een paar weken of maanden thuiswerken kunt u de gevolgen van het isolement gaan voelen. Het belangrijkste ingrediënt voor langdurig geluk blijkt te zijn hoe en hoe vaak we ons verbinden met andere mensen. Eenzaamheid, vooral op een chronische basis, kan je onderwerpen aan depressie, frustratie en een burn-out in je carrière.  

Hoe kun je dit voorkomen? Je zou kunnen overwegen om je aan te sluiten bij een co-working space! Gedeelde werkplekken worden steeds gekender. De investeringswaarde van een gedeeld kantoor is vrij laag en het rendement is enorm bij interactie met andere co-workers.  

4. Kunt u uw werk echt op het einde van de dag uitschakelen?

Als je 8 tot 10 uur in je eigen woonruimte hebt gewerkt, is het een stuk moeilijker om te proberen te ontspannen en te deconnecteren  omdat je de kantoordeur  letterlijk niet achter je kunt sluiten. Op deze manier stelt u zich bloot aan het reële risico om een workaholic te worden met een lagere work/life balance.  

5. Biedt uw thuiskantoor u voldoende ruimte en een professioneel imago?

Het uitnodigen van uw relaties in uw eigen woonkamer of keuken is niet de beste manier om uw bedrijf professioneel te presenteren en kan fataal zijn voor uw bedrijfsimago. U zult uw huis te allen tijde schoon en opgeruimd moeten houden. Ook veel mensen houden van dieren, maar dat betekent niet dat al uw klanten dat ook zullen doen, tenzij u een dierenverzorger bedrijf runt.  

Biedt uw huis eenvoudige toegang en parkeergelegenheid voor uw zakenrelaties? Wat als u meerdere relaties tegelijk moet verwelkomen.  

 Co-working spaces kunnen u de juiste ruimtes en diensten bieden om uw relaties op een zeer professionele manier te verwelkomen.  


Bent u benieuwd naar de voordelen die een co-working space u biedt?

Co-working spaces zijn ideaal voor zelfstandigen, freelancers en startende ondernemers. Ze bieden flexibele bureaus voor verschillende gemoedstoestanden en rustige zones voor sommige taken die concentratie vereisen. Sommige bieden bureaus in aparte zones of privékantoren te huur aan.  

Het gebruiken van een co-workingruimte heeft talloze voordelen. Naast goede koffie bieden ze ook netwerk- en ontspanningsruimtes aan. Vaak organiseren ze ook community evenementen aan om uw bedrijf en zelfs uw carrière een boost te geven.  

U geniet van snelle WIFI, comfortabel meubilair, printfaciliteiten en zelfs vergaderruimtes. Het is een stuk makkelijker om u te concentreren op uw werk in een inspirerende ruimte waar u wordt omringd door andere ambitieuze mensen die net als u hun bedrijf proberen op te bouwen.  

Reserveer een gratis proefdag in één van de Tech.Lounges in Antwerpen of Brussel?

Tech.Lounge Brussel en Antwerpen zijn nieuwe co-workingruimtes, uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Ze bieden vaste en flexibele werkruimtes, privékantoren, vergaderzalen, ontspannings- en netwerkzones, een brainstormpodium, een opnamestudio en een volledig digitale trainingsruimte.  

Probeer de Tech.Lounge uit en ontdek de betaalbare kantoorruimtes met ondersteunende diensten zoals restaurants en vergader-/evenementruimtes ter plaatse. Contacteer ons via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00.