Veerle Vermeulen, Agoria: "De BluePoint videostudio biedt geavanceerde technologie en optimale ondersteuning."

Tags:
Blog NL
Online evenementen & Opname studio
24-10-2023

Wil je een virtueel of hybride evenement creëren dat jouw publiek in de ban houdt? Ontdek hoe Veerle Vermeulen, Learning & Development Expert bij Agoria, de kracht van de BluePoint videostudio gebruikte om dynamiek en interactiviteit te brengen in haar creatieve project.

 

 

Waarom heb je gekozen voor een videostudio productie?

Onze ambitie was om een hybride evenement aan te bieden met een live uitzending vanuit Australië door een expert over het onderwerp, sprekers op het podium en dynamische interactie in het Nederlands en Frans. Daarom kozen we voor een videostudioproductie bij BluePoint Brussels, dat spitstechnologie en optimale ondersteuning biedt.

 

Wat was het thema van het evenement?

In het Agoria-onderzoek, dat werd uitgevoerd in samenwerking met professor Eva Kyndt van de Swinburne University of Technology (Australië) en professor Simon Beausaert van de Universiteit Maastricht, werd gekeken hoe het staat met informeel leren en motivatie om te leren in de technologische industrie.

De resultaten van dit onderzoek tonen onder andere aan dat informeel leren binnen een team aanzienlijk kan worden verbeterd door een reeks ingrepen zoals coaching en mentoring.

 

  • Naam evenement: "Van Coffee Corner tot Coaching - De kracht van informeel leren
  • Formaat: hybride
  • Aantal deelnemers: 180 deelnemers gelijktijdig aangesloten
  • Duur: 1 uur
  • Functies: Presentatie uit buitenland op voorhand opgenomen door BluePoint studio, ook de presentatie en panel was afzonderlijk op voorhand opgenomen van panelleden in het buitenland, beeldsuperpositie-effecten, video, stinger, ondertiteling van uitwisselingen voor opname achteraf en chatboxfunctie
  • Eerste uitzending: 22 juni 2023
  • Publiek: HR-managers van bedrijven die lid zijn van Agoria en spelers uit de opleidingswereld en sociale partners.

 

Wat waren de vereisten voor deze productie?

Om de presentatie voor het publiek zo vloeiend en aangenaam mogelijk te laten verlopen, wilden we een dynamische productie bieden van de presentatie van de spreker op afstand, met de slides gesynchroniseerd met haar uiteenzetting.

Een tweede vereiste was dat het podium groot genoeg moest zijn om een panel van vier personen en een keynote van twee of drie personen tijdens dezelfde productie te kunnen opstellen.

Dit werd bereikt dankzij de set van 70 m² en de geavanceerde technologie van de BluePoint-videostudio, evenals een nauwgezette voorbereiding door het BluePoint-team.

 

Welke soorten interactie bood het evenement?

Ter plaatse in de studio was er een panel van 3 L&D-experten van bedrijven die lid zijn van Agoria (Aluminium Duffel, John Cockerill en 9altitudes) met moderator  om te reageren op de presentatie.

Bovendien werd het programma tussen elk van de bijdragen afgewisseld met  korte videogetuigenissen van bedrijven zoals Volvo Cars Belgium, Inetum-Realdolmen en Equans. Tot slot konden de 180 deelnemers via een chatbox hun vragen stellen aan de Agoria-experts.

 

 

Neem contact met ons op om de beschikbaarheid te controleren en meer te weten te komen over onze algemene voorwaarden.

 

Welke soorten interactie bood het evenement?

Ter plaatse in de studio was er een panel van 3 L&D-experten van bedrijven die lid zijn van Agoria (Aluminium Duffel, John Cockerill en 9altitudes) met moderator  om te reageren op de presentatie.

Bovendien werd het programma tussen elk van de bijdragen afgewisseld met  korte videogetuigenissen van bedrijven zoals Volvo Cars Belgium, Inetum-Realdolmen en Equans. Tot slot konden de 180 deelnemers via een chatbox hun vragen stellen aan de Agoria-experts.

 

Wat zijn de hoogtepunten van deze productie in de BluePoint videostudio?

Het BluePoint studioteam is zeer professioneel als het gaat om het opzetten van de studio, het filmen van het evenement en de productie. Maar het belangrijkste voor mij was de ondersteuning. Voorafgaand aan het evenement: we werden begeleid en geadviseerd over hoe we de verschillende inhoudselementen konden integreren.

Tijdens de voorbereiding waren enkele "dry-runs", waar we leerden hoe we de tekst op de prompter duidelijk en natuurlijk konden voorlezen, terwijl we een informele en ontspannen toon aanhielden. We kregen ook advies over hoe we ons moesten positioneren op de set en naar welke camera we moesten kijken. Dit zijn details waar je in eerste instantie niet over nadenkt, maar die een grote invloed kunnen hebben op het uiteindelijke resultaat van de productie.

 

Green screen overlay om je videoproducties te verbeteren

Wil je snel een video van professionele kwaliteit maken voor jouw klanten en zakenpartners?

Ontdek de 2D picture-in-picture-technologie van BluePoints greenkey-productiestudio: een methode waarmee je je presentaties laat schitteren door bijvoorbeeld een dynamische achtergrond, geanimeerde beelden om je punten te illustreren of gewoon je logo toe te voegen.

Met een 70 m² groot cyclorama green screen dat volledig is uitgerust met LED-verlichting, gemotoriseerde 4K-camera's en een eigen controlekamer, brengt ons team elk type creatief project tot leven. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor een ontdekkingsbezoek.

 

 

 

Komt het eindresultaat overeen met de verwachtingen?

Voor mijn eerste ervaring in een videostudio ben ik erg tevreden met het eindresultaat. En het publiek ook: de dynamiek van de productie werd erg gewaardeerd volgens de feedback die we ontvingen. Het aantal kwaliteitsvolle inzichten dat in slechts één uur tijd wordt geleverd, op een vlotte en aangename manier voor de kijker, is zeker de grote kracht van deze greenkey studioproductie.

Dus ik zou er zeker weer voor kiezen, of het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een professionele oplossing voor hun hybride of virtuele evenementproject.