6 virtuele toepassingen die jouw communicatie een boost geven

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
Online evenementen & Opname studio
21-02-2023

6 virtuele toepassingen die jouw communicatie een boost geven

Heb je frisse ideeën nodig om de impact van je communicatie in 2023 te verhogen? Hier zijn 6 communicatiedoeleinden die perfect passen in de virtuele wereld. Voor u betekend virtueel meer flexibiliteit voor de organisatie en voor uw doelgroep  een eenvoudige en handige manier om toegang te krijgen tot een bepaald  onderwerp en/of de mogelijkheid om op afstand deel te nemen aan evenementen.

 

BluePoint Antwerpen Zaal Huren resized

 

De laatste gezondheidscrisis heeft het gebruik van digital toepassingen onherroepelijk versneld, of het nu gaat om evenementen, webinars, promotievideo’s of andere. Maar het zou verkeerd zijn om deze evolutie slechts te zien als een post-pandemisch symptoom.

Communiceren in een virtueel formaat heeft meerdere voordelen:

 • Flexibiliteit in planning en organisatie
 • De mogelijkheid om een breder publiek te bereiken
 • De impact van een boodschap te vergroten, op een modern manier
 • Meer interactiviteit met uw publiek te creëren
 • Eenvoudig gegevens verkrijgen over de betrokkenheid van uw doelgroep

Het opsommen van alle communicatiedoeleinden die perfect passen in een virtuele wereld zou meerdere pagina's in beslag nemen. Daarom hebben wij voor u een shortlist van 6 communicatie toepassingen uitgekozen. Ontdek ze hier:  

 

 1. Boodschap van de CEO: interne en externe communicatie
 2. Productlanceringen
 3. Interviews en debatten
 4. Informatiesessies en opleidingen
 5. Persberichten
 6. Jaarverslagen

 

 


 

 

1. Boodschap van de CEO: interne en externe communicatie

Leider zijn in een organisatie betekent ook een goede communicator zijn. De boodschappen van de CEO beïnvloeden rechtstreeks de perceptie van het bedrijfsimago, of ze nu bestemd zijn voor werknemers of zakenpartners. Ze helpen om de visie van het management, de strategie van het bedrijf en de noodzakelijke actieplannen in kaart te brengen.

Livestreams zijn tegenwoordig een moderne en zeer doeltreffende manier om informatie te verspreiden:

 • Ze versterken het imago van een moderne en toegankelijke leider.
 • De videostream kan live worden bekeken en/of uitgesteld :extra functionliteiten kunnen gemakkelijk toegrvorgd worden: Naamsvermelding, vertaling of interactiviteitsmodules (chat, vragen, enz.)
 • De organisatie is eenvoudiger dan live bijeenkomsten

Een hightech opnamestudio met een professioneel productieteam is bijzonder geschikt voor dit soort communicatie. Het bevrijdt u van allerlei voorbereidende taken zoals het opzetten van een podium op maat, het installeren van microfoons & camera's, het vinden en afstellen van de juiste LED-verlichting, het bestellen van visagisten of andere. U hoeft alleen uw toespraak voor te bereiden en de instructies van het productieteam op te volgen.

 

 Ontdek de opnamemogelijkheden van de videostudio van BluePoint Brussels.

 

  

2. Productlanceringen

Veel gebruikt door Steve Jobs bij de lancering van de iPhone, is de keynote nu een van de populairste virtuele formats voor internetgebruikers. Steeds meer bedrijven gebruiken het formaat om hun nieuwe producten of diensten aan te kondigen en hun nieuwe visie en ontwikkelingsplannen te presenteren. De voordelen liggen voor de hand:

 • Gemakkelijk toegankelijk voor het publiek, live of uitgesteld
 • Publiek over het algemeen veel groter dan bij live keynotes
 • Flexibiliteit in planning en organisatie
 • Minder organisatorische beperkingen
 • Steeds ruimere creatieve mogelijkheden

Als gevolg van deze evolutie is het publiek vandaag veeleisender geworden. De inhoud van uw boodschap staat inderdaad centraal, maar als u uw publiek wilt imponeren met uw boodschap en iedereen zo betrokken mogelijk wilt houden, moet de kwaliteit van uw productie voldoen aan de normen van vandaag of nog beter.

  


Een spectaculaire keynote opnemen in een professionele studio

De impact van een keynote hangt sterk af van het niveau van voorbereiding en realisatie: een storyboard, de voorbereiding van de spreker, de flow van de presentatie, de belichting, de visuele effecten en de kwaliteit van het geluid, ... Al deze punten vereisen kennis en professionele audiovisuele apparatuur. 

BluePoint's studio voor audiovisuele creatie biedt een alles-in-één aanpak om u probleemloos op weg te helpen. Beter nog, het opent de deur naar spectaculaire productietechnieken, zoals een volledig virtuele, dynamische 3D-omgeving waarin sprekers kunnen bewegen en die garant staat voor een krachtigere impact. Verschillende corporate spelers hebben vandaag al het immense potentieel van de BluePoint studio: Ontdek zelf de verschillende technologieën.

 


 

3. Interviews en debatten

Interviews en debatten zijn uitstekende formats om informatie te verzamelen van opinieleiders, deskundigen of bekende personen over een bepaald onderwerp. De confrontatie van meningen maakt een interessante en authentieke gedachtewisseling mogelijk. Naast de waarde die ze voor een publiek hebben, helpen ze ook een reputatie als expert in een domein te versterken.

Het opnemen van een virtueel interview of debat in een professionele studio heeft vele voordelen:

 • De sprekers op de set worden perfect in beeld gebracht.
 • De intensiteit van de discussie wordt beter vastgelegd door afwisselende camerashots
 • Het online publiek kan reageren door vragen te stellen via een publieke of private chatbox.

Uw publiek regelmatig interviews en debatten op hoog niveau aanbieden kan uw bedrijfsimago en uw communicatiekracht alleen maar ten goede komen.

 

 

Ontdek de mogelijkheden van het opnemen van live debatten in de BluePoint videostudio 

 

4. Informatiesessies en opleidingen

De crisis heeft veel bedrijven gedwongen om massaal gebruik te maken van telewerken en opnieuw na te denken over de manier waarop zij de vorming voor hun werknemers organiseren. In deze context is het aanbod van online training/informatie ongekend snel toegenomen.

Het periodiek aanbieden van uw virtuele lessen is een zeer effectieve manier om rekruten op te leiden en de kennis van het gekwalificeerde personeel bij te schaven. Zakelijke partners zoals distributeurs kunnen dan ook gebruik maken van een opleidingscatalogus van uw producten en diensten bijvoorbeeld. Ze dragen bij om de relatie te versterken en hen aan te moedigen uw merk te promoten. Deelnemers kunnen : 

 • Een opleiding volgen waar en wanneer ze willen en kunnen, zonder het risico dat hun werkschema wordt verstoord.
 • U kunt het deelnamepercentage en de algemene vooruitgang gemakkelijk controleren

Let wel: dit is ongetwijfeld de meest tijdrovende digitale toepassing op de lijst. Een dergelijk project vereist een goed ontwikkelde strategie voor de opmaak van de inhoud, om te voorkomen dat u gaandeweg vastloopt. 

 

Organiseer een virtuele conferentie in een ultramoderne studio in Brussel

 

5. Persberichten

Het persbericht is een beknopt document bedoeld voor de media om een belangrijke aankondiging te delen: productlancering, opening van nieuwe sites, overname, enz. Het kan echter interessant zijn om de specifieke inhoud met een breder publiek te delen.

Wanneer u een persbericht personaliseert en visuals toevoegt, of nog beter, een videoclip, kunnen journalisten de inhoud van uw aankondiging sneller oppikken en deze elementen gebruiken in hun publicaties.

De productie van een korte to-the-point video, geschikt voor mainstream mediakanalen, kan zeer effectief zijn: het gebruik van een professionele studio voor dit soort video's is dus bijzonder nuttig om de kans op belangstelling te verhogen.

 


Green screen overlay voor uw presentatievideo's

Wilt u snel een professionele video maken voor de pers of uw aandeelhouders? Ontdek de 2D Picture-in-Picture technologie van BluePoint's green key productiestudio: een methode waarmee u uw presentaties kunt laten schitteren door bijvoorbeeld een dynamische achtergrond, geanimeerde visuals toe te voegen en zodoende uw woorden te illustreren of gewoon uw bedrijfslogo toe te voegen.

Met een 70m² groot cyclorama green screen dat volledig is uitgerust met LED-verlichting, 4K gemotoriseerde camera's en een regieruimt, kan ons team vrijwel elk type creatief project tot leven brengen. Interesse? Neem contact op  voor aan vrijblijvend bezoek. 

 


 

6. Jaarverslagen

 

Het jaarverslag, verplicht of facultatief, heeft tot doel de aandeelhouders te informeren over het afgelopen boekjaar van de onderneming. Om een concreet beeld te geven van de ontwikkeling van de onderneming worden verschillende gegevens opgenomen, vaak ondersteund met cijfers: investeringen, belangrijke gebeurtenissen, resultaten, toekomstvisie, enz.

Een uitstekende manier om de gegevens leesbaarder te maken, is om infographics, of zelfs van een korte videopresentatie of livestream met commentaar van de managers toe te voegen.

Net als de boodschap van de CEO biedt de productiestudio de ideale setting voor een videopresentatie van een jaarverslag. Een brede waaier aan visuele effecten kan gebruikt worden om de presentatie aantrekkelijk te maken: overlappende verklarende visuals, geanimeerde graphics, videoclips op de achtergrond, enz. 

 

Benut het volledige potentieel van een digitale productiestudio in Brussel

 

Conclusie

 

Een virtueel formaat is extreem nuttig voor een brede waaier aan communicatietoepassingen en zou in de toekomst zelfs een MUST kunnen worden voor sommige daarvan. Efficiënt communiceren via meerdere kanalen ondersteunt niet alleen uw marketingdoelstellingen, maar heeft ook een directe impact op uw merkimago.

U moet echter wel voorbereid zijn om een overtuigend resultaat te bereiken: sommige bedrijven zijn al begonnen met het implementeren van nieuwe communicatiemiddelen en omringen zich al met professionele partners. Andere springen langzaam op de trein.

 

Virtual formats resized

 

 

Verhoog de kwaliteit van uw communicatie in virtueel formaat en doe beroep op een professionele partner!

Het BluePoint videoopname team verwelkomt u in zijn ultramoderne productiefaciliteiten in Brussel en begeleidt u van de conceptfase tot het afgewerkte videoproduct. Kom langs met uw ideeën, wij zorgen voor de rest: gedetailleerde prijzen, geen tijdverlies en een gegarandeerd resultaat!

Plan een bezoek aan de videoproductiestudio van BluePoint Brussels of neem contact met ons op via: marketing@bluepoint.be