4 tips om de juiste event locatie te vinden

Tags:
Evenementen & Vergaderingen
22-11-2018

Het grote aanbod aan event venues vandaag maakt het er zeker niet gemakkelijker om de juiste locatie te kiezen voor een evenement.

Er bestaan tal van venue finder websites zoals eventonline.be, salino.be en dnls.be, welke zeker kunnen helpen een eerste selectie te maken, maar hoe weet je dan welke locatie het meest geschikt is voor jouw evenement, jouw bedrijf en jouw doelstelling?

Website

Website

Wij raden aan om naast de venue finder websites, ook de websites van de locaties zelf te bezoeken. Vind je er gemakkelijk informatie over toegang, parkeermogelijkheden, infrastructuur, zaalcapaciteit en ook bijhorende event diensten zoals bijvoorbeeld catering, audiovisuele ondersteuning enzovoort?

Reviews

Ga zeker ook op zoek naar getuigenissen of ‘reviews’ van klanten die de locatie reeds gebruikt hebben. Indien je deze informatie niet op de site zelf kan vinden kun je bijvoorbeeld op eventplanner.be opzoeken of de locatie reeds geëvalueerd werd door andere bedrijven. Deze dienst van eventplanner is een soort ‘TripAdvisor’ voor event venues.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat je kunt ontdekken welke andere bedrijven de eventlocatie al gebruiken en voor welke soort evenementen.

Social Media

Social Media

Neem ook zeker een kijkje op andere online kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram, waar veel waardevolle informatie te vinden is over de locaties zelf. Wat gebeurt er in de venues? Wat voor beeld krijg je van de locatie? Hoe ervaren bezoekers de locatie en welke foto’s of posts kunnen je inspireren en vertrouwen geven?

Locatiebezoek

Zodra je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde venue, raden wij zeker ook aan de locatie te bezoeken. Je zult zien dat er bij een bezoek nog een tal van nuttige tips & tricks onthuld kunnen worden en je daardoor nog meer garantie hebt op een geslaagd evenement.

Klik hier of op de button hieronder voor een persoonlijke afspraak met een van onze BluePoint event experts in Antwerpen, Brussel of Luik.