10 essentiële kenmerken van een succesvolle coworking-ruimte

Tags:
Kantoorverhuur & Coworking
20-05-2019

coworking essentials 1

Het traditionele werken is het laatste decennium sterk veranderd dankzij nieuwe technologieën en het internet.  Coworking is daarvan een sterk voorbeeld want de huidige ondernemers delen ondertussen hun kantoorruimte en werken zo samen met freelancers, start-ups en werknemers van andere bedrijven.  In deze blogpost geven we u graag een overzicht van de 10 belangrijkste kenmerken waaraan een goede coworking-ruimte moet voldoen om tot een succesvolle community uit te groeien!

1. PRIJS

Vele bedrijven hebben nood aan kleine kantoorruimtes die, samen met hun succes, kunnen meegroeien.  Coworking biedt de mogelijkheid om operationele kosten te verminderen.
U bent niet gebonden aan lange-termijn contracten en u heeft geen bijkomende kosten voor meubilair, internet & telefoniebekabeling want uw werkplek is immers onmiddellijk instap klaar. Er zijn zowel economische als praktische voordelen gepaard met coworking vergeleken met traditionele kantoorverhuur.  

2. LOCATIE

De locatie van de coworking-ruimte is erg belangrijk.  U wilt uiteraard niet veel tijd verliezen door te pendelen.  Kies voor een locatie die in de eerste plaats relatief dichtbij uw woonplaats gelegen is.  Daarnaast kan je rekening houden met andere opties zoals parkeergelegenheid, nabijheid van klanten, restaurants enzovoort.  

3. SFEER

Iedereen heeft zijn motief om voor coworking te kiezen, maar het blijkt dat vooral het fijne gezelschap en de uitwisseling van kennis, ervaring en feedback de doorslaggevende factoren zijn.  Kies voor een coworking-ruimte waar u uzelf thuis voelt en u zich kan omringen met gelijkgestemde ondernemers.

4. GEMEENSCHAPSGEVOEL

Een hechte gemeenschap met gelijkgestemde personen zorgt vaak voor een geweldige sfeer.
Een coworking plek combineert de flexibiliteit van het thuiskantoor met de sfeer van een koffiebar.  De eigenheid van een coworking-ruimte zet aan tot werken.  Er zijn altijd mensen aan wie u iets kan vragen, ideeën kan aftoetsen of gewoon een gezellige babbel mee kan doen.  

5. FACILITY

Als ondernemer wilt u dat uw zakelijke gegevens veilig zijn.  Kijk daarom uit naar een locatie met hoge veiligheidsstandaard, zowel online als offline.  Heeft de locatie een veiligheidsadviseur? Beschikt de locatie over bewakingscamera’s?  Vraag na wat hun procedure is bij datalekken en vraag of ze beschikken over een anti-hacking software.

6. UITRUSTING

Wanneer u op locatie werkt, wilt u ook beschikken over het nodige kantoormateriaal.  Dit gaat van pennen en nietjes tot voldoende kopieerapparaten.   Een snelle en stabiele internetverbinding is uiteraard ook noodzakelijk en kijk ook uit naar de nieuwste technologieën en gadgets zoals digitale flipcharts, interactieve whitboards, videoconferencing of een hippe koffieprinter!

 7. VERGADERZALEN

Het is erg gebruikelijk om uw gasten uit te nodigen in een coworking-ruimte voor  vergaderingen.  U heeft soms ook nood aan een afgesloten zaal zodat u ongestoord kan vergaderen.  Kies daarom voor een coworking-ruimte met minstens twee aparte vergaderzalen die u op voorhand kan reserveren.  

8. KOFFIE EN KEUKEN

Naast traditionele kantoorfuncties beschikt een coworking-ruimte over een functionele kitchenette of zelfs een loungebar. Daarnaast mag een heerlijk kopje koffie uiteraard niet ontbreken.
Hierdoor kan u niet alleen genieten van uw koffiepauze maar ook ontspannen in een aangename omgeving!

9.TEAMBUILDINGS & COMMUNITY EVENTS

Het feit dat de andere coworkers niet uw rechtstreekse collega’s zijn, betekent niet dat u geen leuke samenwerking met hen heeft.  Een goede coworking-plek weet dit en organiseert regelmatig leuke community events of afterwork feestjes om de banden tussen de co-workers te versterken. Dit kan de kantoorsfeer verbeteren en iedereen op lange termijn productiever maken!

10. ONTSPANNING

Na al het werken, vergaderen en concentreren moet ontspanning ook haar plaats hebben binnen de coworking-ruimte.
Dit omvat vaak gezellige ontspanningsruimtes met verschillende zitplekken, pool- of ping-pong tafels, dartsborden, etc. Op zonnige dagen is het ook altijd fijn als de coworking-ruimte beschikt over een aangenaam terras of tuin om echt te kunnen genieten tijdens uw pauze.  

 

Wilt u zelf ontdekken of coworking de juiste oplossing voor u is? 

Tech.Lounge Brussels is een nieuwe coworking-ruimte in Brussel, uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Deze bestaat uit 1200 m2 werkruimtes met vaste en flexibele werkplekken, privé kantoortjes, vergaderruimtes, ontspannings- en netwerkzones, een brainstorm-arena, een opnamestudio en een volledig digitaal opleidingslokaal.  

Kom de Tech.Lounge en zijn betaalbare kantoorruimtes met aanvullende diensten zoals on-site restaurants en meeting/eventzalen bekijken en maak een afspraak via marketing@bluepoint.be of +32 2 706 88 00.