BluePoint Antwerpen

BluePoint Venue in antwerpen

Bedrijvencentrum BluePoint Antwerpen is een uitstekende locatie voor opleidingen, vergaderingen en evenementen op een steenworp van de stad.

BluePoint Brussel

BluePoint Venue in Brussels

Het business centrum BluePoint Brussels in de buurt van de Europese wijk is een verrassende locatie voor vergaderingen, evenementen en verhuur van kantoren.

BluePoint Luik

BluePoint Venue in Liège

Het exclusieve BluePoint Liège business center in het hart van Luik is ideaal voor bedrijfsmeetings en voor het huren van instapklare kantoren.

Virtuele conferentie

BluePoint Virtuele conferentie

BluePoint is ook gespecialiseerd in de organisatie van virtuele evenementen. Dankzij onze investeringen in technologie worden digitale evenementen toegankelijk voor uw bedrijf.


Green Key - 1e internationaal milieukeurmerk

Wat betekent het label voor BluePoint meeting venues

BluePoint Meet.Work.Tech. zet zich in voor het milieu en de site van Brussel werd reeds in 2013 beloond met het  internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke meeting locaties, de Groene sleutel!

BluePoint Antwerpen volgde het Brusselse voorbeeld op, en behaalde ook in 2020 het Green Key label. Maar daar houdt BluePoint het niet bij. Ook BluePoint Luik heeft reeds de procedure voor het behalen van de Green Key al opgestart!

Dit toont aan dat de organisatie zich zeer sterk inzet voor een maatschappelijk verantwoord beheer teneinde het milieu te beschermen.

Het water- en energieverbruik wordt geregistreerd om op basis van deze gegevens zowel de infrastructuur als het beleid continu te verbeteren en zuiniger te maken. Medewerkers worden gesensibiliseerd om zorg te dragen voor het milieu, schoonmaakproducten moeten voldoen aan strikte voorwaarden en bij elk renovatieproject wordt er rekening gehouden met het eco-label.

Voor zijn cateringbeleid streeft BluePoint, in samenwerking met zijn partners, ernaar om zo veel mogelijk lokale en fair trade producten, verantwoorde visvangst en vegetarische alternatieven te promoten.

Er wordt getracht om zo weinig mogelijk afval te produceren, en de nodige verpakkingen zijn dan ook biologisch afbreekbaar.

BluePoint neemt ook jaarlijks deel aan het  inzamelen van e-waste.  Zo organiseren weeen inzamelactie georganiseerd door WEEE-forum en ondersteund door Recupel, twee huurders van het Brusselse Business centre.

Met deze en andere acties sensibiliseert BluePoint zijn klanten. Via interne affiches op strategische plaatsen worden de klanten attent gemaakt op verbruik van water, energie en voor het sorteren van afval.  

Alle inspanningen en de communicatie hierover, werpen natuurlijk ook positieve vruchten af:  BluePoint Brussel is o.a. trotse locatiepartner voor de European Green Week!

Wilt u zelf een duurzaam evenement organiseren, neem dan zeker een kijkje op deze pagina's over duurzame evenementen en ontdek al onze mogelijkheden in Antwerpen, Brussel en Luik

Ontdek hier onze milieubeleidsverklaring hier.